Forse nederlaag Noordscheschut tegen Berkum

Afgelopen zaterdag ging Noordscheschut met 5 – 0 de spreekwoordelijke bietenbrug op in en tegen Berkum. Niet voor het eerst dit seizoen kon het elftal van oefenmeester Marc van Meel de eerste helft nog redelijk stand houden, getuige de 1 – 0 achterstand bij rust. De tweede helft bleek men niet opgewassen tegen de opponent uit Berkum en liepen de gastheren alsnog uit naar een ruime overwinning.

Zonder de geblesseerde Danny Kiekebelt en met Rijnald Vos in de basis ging het in de openingsfase gelijk op. Berkum had wel meer balbezit had, maar creëerde verder weinig kansen. De verdediging van Noordscheschut stond goed en af en toe was men met uitvallen zelfs dreigender, zonder verder echt gevaarlijk te worden. Na iets meer dan een half uur spelen ging het echter toch mis. Bij een spelhervatting stond, na een wirwar van balcontacten, Frank van der Burg op de goede plek om de 1-0 binnen te koppen. Vlak voor rust kwam Noordscheschut nog tweemaal met de schrik vrij, maar de deklat stond doelman Wiebe Zinger bij.

Zoals wel vaker dit seizoen kreeg Noordscheschut bij aanvang van de tweede helft weer een flinke domper te verwerken. Ivar Nijboer tilde de score met een fraaie treffer naar 2 – 0. Noordscheschut kwam in deze fase niet of nauwelijks meer in het spel voor. De thuisploeg creëerde enkele grote kansen en kwam enkele minuten later via Chris van der Meulen ook verdiend op een 3 – 0 voorsprong. Toen na een uur spelen Jonathan van Marle met enig fortuin de 4 – 0 op het scorebord bracht was het pleit helemaal beslecht. De wedstrijd was gespeeld. Noordscheschut mocht van geluk spreken dat Berkum het resterende deel van deze wedstrijd nog maar eenmaal doel stroef, opnieuw Van Marle was trefzeker. Er waren kansen genoeg voor de gastheren om de score verder op te vijzelen, maar men was onzorgvuldig in de afronding of Zinger bleek een te grote sta-in-de-weg.

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen voor Noordscheschut. Dan speelt men de thuiswedstrijd tegen AZSV uit Aalten.

Man van de wedstrijd: geen.