landschapsbiografie van het veengebied Elim, Nieuwlande, Hollandscheveld en Noordscheschut

In oktober is een start gemaakt met het maken van de landschapsbiografie van het veengebied. Dit gebied  ligt precies tussen de dorpen Elim, Nieuwlande, Hollandscheveld en Noordscheschut in. Het is een bijzonder gebied met bijzondere verhalen. Dit wil de begeleidingsgroep behouden en versterken: het vitale veengebied. U toch ook?

Met de landschapsbiografie wordt een beschrijving gemaakt van het veengebied. Hierbij wordt ingegaan op het ontstaan van het gebied en de ontwikkeling ervan tot op de dag van vandaag. De kwaliteiten en de kracht en de kansen die het gebied hebben zullen onderzocht worden. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een ervaren onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen. De beschrijving en de resultaten van dit onderzoek worden vastgelegd in de landschapsbiografie. Deze biografie wordt de basis voor het maken van plannen die ons mooie en waardevolle veengebied moeten versterken.

Dit kunnen wij als begeleidingsgroep niet alleen. Daarom willen wij graag alle inwoners, de land- en boseigenaren en de (recreatie) ondernemers uit de vier dorpen hierbij betrekken. Wij vertrouwen erop dat velen laten blijken daadwerkelijk verbonden te zijn met ons veengebied en met ons fraaie en juist in deze tijd ons gezonde woon- en leefklimaat.

Hoe?

Vertel ons uw verhalen!

Laat ons weten waar u trots op bent. Wat u zou willen behouden, of wat u zou willen veranderen en verbeteren. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@prachtveld.nl. Een echte brief sturen mag ook naar Vereniging Hollandscheveld, Antwoordnummer 79136, 7913 ZV Hollandscheveld. U kunt uw verhaal ook mailen naar één van de hieronder vermelde leden van de begeleidingsgroep. Bij voorkeur uw reactie graag vóór vrijdag 30 oktober.

Maak een foto!

Een plaatje zegt vaak meer dan 1000 woorden. Ga met uw mobieltje op pad in het veengebied en maak een foto van de voor u mooiste plek. Het kan ook zijn dat er plekken zijn die u lelijk vindt. Zo’n foto is natuurlijk ook van harte welkom. Wie weet kan daar ook wat aan gedaan worden. Heeft u geen mobieltje, vraag dan één van de (klein)-kinderen of een vriend(in) mee die er wel eentje heeft.

Stuur de foto(‘s) van uw mooiste of juist lelijkste plekje naar info@prachtveld.nl. Schrijf er een paar woorden bij waarom u dit het mooiste of lelijkste plekje vindt. Doe dit wel vóór vrijdag 30 oktober.

De mooiste foto

De begeleidingsgroep van het project vitaal veengebied zal de foto’s beoordelen. Wij zullen met de dorpshuizen overleggen dat de mooiste foto’s daar komen te hangen. Door uw foto in te zenden, geeft u toestemming hiervoor.

Alle foto’s worden gedeeld met de onderzoeker. Zo kan hij ook de mening van de inwoners meenemen in zijn onderzoek.

Voor de allermooiste foto is er een mooie prijs beschikbaar. Dit maken we nog bekend. Dus volg de dorpsbladen De Nieuwlander, de Schutsebengel en Pr8veld en de desbetreffende facebook- en websites van de vier dorpen.

Een woordzoeker

Houdt u niet zo van fotograferen of juist wel, maar ook van puzzelen, dan zal het voor u een uitdaging zijn de woordzoeker hieronder te maken. De overblijvende letters vormen een zin en deze zin is de uitkomst. Deze uitkomst kunt u vóór vrijdag 30 oktober sturen naar info@prachtveld.nl. Uit alle goede inzendingen wordt de winnaar bij loting bepaald. Ook voor deze winnaar is een mooie prijs beschikbaar. Het zou mooi zijn als u bij uw oplossing ook een paar woorden schrijft over het mooie of minder mooie van ons veengebied.

Wij rekenen op veel foto’s, reacties en (goede) oplossingen van de woordzoekers. Veel succes gewenst allemaal! Het kan op Elim ook ingeleverd worden door in de brievenbus van Dorpsstraat 26 te deponeren.

De leden van de begeleidingsgroep vanuit de dorpen zijn:

Naam e-mailadres
Roelof Koops

Gert Huisman

Aly Bruins

Arie Mol

Henk Zomer

Jan de Vries

Karel Meinen

Henk Zuidema

Jan Giethoorn

koops.roelof@home.nl

gert@ghuisman.net

alybruins@planet.nl

bezoekadres: Rechtuit 5a

danzo@home.nl

vriekie@planet.nl

k.meinen@terracarta.nl

zuidema-h@ziggo.nl

giethoorn42@outlook.com

Om de woordzoeker te openen klikt u hier. Om de kaart vitalisering Veenkoloniaal gebied rond Schoonhoven te bekijken klikt u hier.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord