Hoogeveen futsal toont veerkracht

HOOGEVEEN – Dankzij een 5-3 overwinning tegen Jong Leekster Eagles staan de zaalvoetballers van Hoogeveen voorlopig weer bovenaan in de Topklasse.

De eerste helft begon vooral met aftasten. Hoogeveen had veel balbezit en kreeg al gauw enkele kansen, echter de bal leek er niet in te willen gaan. Zoals zo vaak viel het doelpunt vervolgens wel aan de andere kant. De thuisploeg had hierna legio kansen, maar stuitte steeds op de prima keepende doelman van de jonge Eagles die ogenschijnlijk de wedstrijd van zijn leven stond te keepen. Na een kwartier spelen kregen de Eagles ietwat goedkoop een penalty mee, maar deze werd gekeerd door de prima keepende Hoogeveense doelman Ralph Lenten. Vier minuten voor rust kwamen de Leeksters alsnog op een 0-2 voorsprong door een mooie aanval. Nog geen minuut later was het Tim Mulder die de spanning terugbracht door uit een snelle counter de 1-2 binnen te schieten. Vlak voor rust was het de scheidsrechter die een overtreding op een speler van Hoogeveen niet goed beoordeelde en zo de jonge Eagles in de kaart speelde. Deze maakten daar uiteraard dankbaar gebruik van en konden zo de 1-3 ruststand laten aantekenen.

Veerkracht

In de tweede helft liet Hoogeveen zien over veel veerkracht te beschikken. Daar waar in de eerste helft enkele slordigheden in het spel zaten, gingen de blauwhemden in de tweede helft erop en erover. In de 4e minuut legde Tim Mulder de bal mooi neer voor de doorgelopen Leepel en deze schoot onberispelijk de 2-3 binnen. Twee minuten later was het Sander Benjamins die de gelijkmaker binnen schoot. Jong Leekster Eagles probeerde het nog wel, maar kwam er eigenlijk niet meer uit. Dit was mede te danken aan de prima verdedigende Jacco Tuinstra en Marcel Linthorst die in de tweede helft achterin de boel goed dicht hielden.
In de 18e minuut kwam Hoogeveen op voorsprong. Spits Frank Benjamins hield twee spelers van de tegenstander bezig, waardoor Linthorst op rechts kon oprukken en de bal hard diagonaal binnen kon schieten. Hierna was het verzet van de jonge Leekster Eagles, die overigens een prima pot speelden, wel gebroken. Waar de score eigenlijk veel hoger had kunnen, misschien wel moeten uitvallen, maakte Hoogeveen twee minuten voor tijd eindelijk de bevrijdende 5-3.

Opstelling Hoogeveen: Ralph Lenten, Jacco Tuinstra, Tim Mulder, Marcel Linthorst, Sander Hartman, Brian Leepel, Sander Benjamins en Frank Benjamins.
Doelpunten: Tim Mulder 2x, Brian Leepel, Sander Benjamins en Marcel Linthorst.

Verslag: Richard Giethoorn

Foto: Gerjo Stegeman

Deel dit bericht!

Geef een antwoord