Algemeen

Even geen ‘Taal an Taofel’

Normaal gesproken is in oktober de aftrap van Taal an Taofel in Drenthe. Op negen zondagen organiseert streektaalorganisatie het Huus van de Taol een culturele morgen met poëzie, proza en muziek. Vanwege de coronacrisis gaat die in elk geval tot de jaarwisseling niet door.

 

In andere jaren zijn de vrijwilligers van streektaalorganisatie het Huus van de Taol in deze periode druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen van Taal an Taofel. Nu ligt alles even stil.

De afgelopen jaren kende Taal an Taofel drie vaste lokaties: Café Onder de Linden in Vries, Grand Café De Brink in Dwingeloo en Restaurant-Zalencentrum Wielens in Noord-Sleen. Van oktober tot en met maart kan het publiek op zondagen luisteren naar schrijvers die voordragen in hun streektaal. Ook is er altijd muziek en een pauze met warm eten. Een succesformule die al jaren mensen naar Taal an Taofel trekt. Dit seizoen zal anders zijn.

Door de regels vanwege de coronacrisis mogen slechts een beperkt aantal mensen in de zaal aanwezig zijn. Deze beperkingen zullen nog wel enige tijd gelden. Het organiseren van een culturele morgen met een warm buffet erbij, kan financieel niet uit voor een kleine groep. Het afgelasten is dan een logische stap. Het Huus van de Taol besluit in december hoe het verder gaat met Taal an Taofel in het nieuwe jaar.

Geef een reactie