Wiesneus presenteert thema Harfst

Op website www.wiesneus.nl van streektaalorganisatie Huus van de Taol is het thema Harfst gelanceerd. Bij het thema zijn verhalen, gedichten en liedjes uit o.a. de bundel Het Jaor Deur gekozen. Daarbij zijn verschillende digitale spelletjes, een prachtige kleurplaat en diverse puzzels gemaakt.

Huus van de Taol hoopt op deze manier een laagdrempelige manier ontwikkeld te hebben om met Drents bezig te zijn, het gaat om ‘speulenderwies Drents leren’. Het materiaal op past prima binnen bestaande thema’s die in een schooljaar voorbijkomen. Daarnaast is van alle onderdelen ook audiomateriaal beschikbaar: de verhalen, liedjes en gedichten zijn zowel (voor) te lezen als te beluisteren.

Om dit thema te bekijken en te gebruiken kunt u terecht op:

https://wiesneus.nl/themas/thema-harfst-groep-1-2

https://wiesneus.nl/themas/thema-harfst-groep-3-4-5

https://wiesneus.nl/themas/thema-harfst-groep-6-7-8

Op website wiesneus.nl van streektaolorganisatie Huus van de Taol is het thema Harfst lanceerd. Bij dit thema bint verhalen, gedichten en liedties oet u.a. de bundel Het Jaor Deur keuzen. Daorbij bint digitale spellegies, een schiere kleurplaot en verschillende puzzels maakt. Hiermet kan elkenien die dat wil speulenderwies Drents leren.

Weej wat ‘risselveren’ is? En hoe löp het verhaal ‘Kestanjesoep’ of? Ook het anstekelijke liedtie Kleuren van het Seizoen heurt bij het viefde thema op de website.

De thema’s past mooi binnen bestaonde thema’s die in een schoeljaor gebroekt wordt. Daorbij is der bij alles ok audiomateriaal: alle verhalen, woorden en liedties kuj zowal lezen as lustern. Um dit harfstige thema te bekieken gaoj naor:

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord