Twee leerlingen RSG Wolfsbos besmet met coronavirus

Bij twee leerlingen van locatie Groene Driehoek (beiden uit hetzelfde gezin) is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De betreffende leerlingen en hun familie zitten daarom nu op dringend advies van de GGD in thuisquarantaine.

Nauw overleg GGD
De leerlingen om wie het gaat zijn al meer dan een week thuis in quarantaine vanwege een vastgestelde besmetting van een gezinslid. Waarnemend directeur-bestuurder Krijn Houwing geeft aan dat er nauw overleg is met de GGD. “Aangezien de leerlingen al in quarantaine zaten, is er op dit moment op advies van de GGD geen aanleiding om nadere maatregelen te nemen en kunnen medewerkers en leerlingen, met in achtneming van de algemene hygiënemaatregelen, RSG Wolfsbos blijven bezoeken”, aldus Houwing.

Mondneuskapjes
Krijn Houwing geeft aan dat de regels van het RIVM en de VO-raad op school leidend zijn. “Vanaf afgelopen maandag is het dringende advies aan onze leerlingen en personeelsleden om mondneuskapjes te dragen. Dit is een aanvulling op de reeds geldende maatregelen binnen RSG Wolfsbos zoals het volgen van looproutes, afstand houden tussen leerlingen en medewerkers, handen wassen en desinfecteren.” Mochten er op de school nieuwe ontwikkelingen zijn, dan wordt er meteen overlegd met de GGD om te kijken of en zo ja welke extra maatregelen nodig zijn.

Deel dit bericht!

Geef een reactie