Dames Hollandscheveld pakt 3 punten in Luttelgeest

Luttelgeest – Na het echec tegen SVM stond afgelopen weekend wederom een uitwedstrijd op het programma voor de Oranje-Zwarte dames van Hollandscheveld, ditmaal was Tonego uit Luttelgeest de tegenstander. In de eerste wedstrijd waarbij geen publiek was toegestaan, wilden de dames zich revancheren voor het verlies het weekend ervoor. Hoewel het seizoen nog maar twee wedstrijden van start is, staat Tonego met een gelijkspel en eenmaal winst met 1 punt voor op Hollandscheveld. Winst zou zodoende ook betekenen dat ze over Tonego heen zouden gaan op de ranglijst.

De wedstrijd begon matig, aan beide kanten was er sprake van slordig balverlies en vooral Hollandscheveld wist weinig met het balbezit voor elkaar te krijgen. Na iets meer dan 25 minuten spelen was er dan eindelijk een schot aan de kant van Hollandscheveld. Deze eer viel te beurt aan Milady van Dalen, maar haar poging was vrij simpel voor de keepster van Tonego tegen te houden. Daarna lier ook Tonego zich even zien met een schot dat rakelings langs het doel van Kaili Su scheerde. Hollandscheveld nam vanaf dat moment de touwtjes meer in handen en kwam meer aan aanvallen toe. In ongeveer een kwartier tijd wist de ploeg maar liefst 10 hoekschoppen te versieren. Echt gevaarlijk waren deze corners niet, maar het liet wel de aanvalsdrang van de in het zwart spelende Hollandscheveld. Vlak voor rust wist Hollandscheveld alsnog de voorsprong te pakken. Janine Robben werd diep gestuurd door Nienke Koops en wist de bal langs de keepster in het doel te schuiven.

Na rust ging Hollandscheveld verder met het versieren van hoekschoppen, maar wederom kwam hier weinig gevaar uit. Tonego wist daarentegen langzaam maar zeker de bal beter in bezit te houden en kwamen ook meer aan aanvallen toe. Niet verrassend wisten zij daarom ook in de 62ste minuut de gelijkmaker te maken. Maar gelukkig lieten de dames de koppen niet hangen en gingen weer opzoek naar de goal, dit resulteerde in de 70ste minuut in een doelpunt van Sabrina van Nuil op aangeven van Alida Reimer. Hollandscheveld kwam daarna nog wel tot enkele grote kansen, maar wist de score niet verder uit te breiden. De eindstand bleef zodoende steken op 1-2.