Fietscrossbaan in de planten gezet tijdens burendag

Hoogeveen – In het kader van Nationale Burendag hebben vrijwilligers uit de buurt op de schuine wanden van de fietscrossbaan in het Steenbergerpark nieuwe planten aangebracht ter verfraaiing van de baan. 

 

Eerst moest er nog heel wat onkruid weggehaald worden wat extra zwaar werk met zich mee bracht  in de harde stijve grond. Met vereende krachten is het toch gelukt. De fietscrossbaan wordt heel veel gebruik gemaakt door jong en oud. Zelfs had nog een opa met een kleinkind achterop een gewone fiets een rondje gemaakt. Hoe gevaarlijk….

Burendag is dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. In 2020 vierden we Burendag op 26 september.

Door de Corona is landelijk burendag anders dan anders gevierd. Mensen moesten vooral activiteiten verzinnen voor hun eigen deur. Ook moesten de deelnemers de anderhalve meter maatregel in acht nemen. Ondanks alle regels was dit jaar burendag weer een groot succes.

Historie

Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren ieder jaar Burendag om mensen met elkaar in contact te brengen. Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Inmiddels doen ieder jaar zo’n 1 miljoen mensen mee aan Burendag.

Tekst en video: Yntze Bosma

Deel dit bericht!

Geef een antwoord