Pover spelend Noordscheschut verliest van DETO

Geen heerlijke nazomerzon, geen enthousiast publiek langs de zijlijn en geen punten. In één zin de wedstrijd van Noordscheschut samengevat. Afgelopen zaterdag ging de equipe van Marc van Meel met 1 – 3 de bietenbrug op tegen een ook niet overtuigend spelend DETO uit Vriezenveen. De bezoekers bleken uiterst effectief en verzilverden nagenoeg elke kans. Zodoende kreeg de goede winstpartij tegen NSC Nijkerk helaas geen goed vervolg.

Omdat er geen publiek aanwezig mocht zijn op sportpark De Meulewieke, was de sfeer toch enigszins troosteloos te noemen. Noordscheschut trad vandaag aan zonder de lichtgeblesseerde Danny Bouwman en Leon Vlietstra. Aron Boer en Kevin Koster namen de vrijgekomen plaatsen in. De wedstrijd ging afwachtend van start. De eerste speldenprik was voor de thuisploeg, maar de corner van Aron Boer leverde niets op. In de 5e minuut was het bij de eerste de beste kans van DETO wel meteen raak. Na goed voorbereidend werk op de linkerflank werd het leer hoog voor gebracht. Voor Maarten Jansen een koud kunstje op bij de tweede paal de 0 – 1 langs Wiebe Zinger te koppen. Na deze tegentreffer probeerde Noordscheschut de score spoedig weer gelijk te trekken. Een kopbal van Robin Sikken was een simpele prooi voor de keeper, een vrije bal van Melvin Mol verdween naast en Nick Koster kwam een teenlengte tekort om een onachtzaamheid in de defensie van de bezoekers af te straffen. Een tweede schotpoging van Mol verdween hoog over. Ook DETO liet zich niet onbetuigd. Tot tweemaal toe werd het leer voor het doel van Zinger langs geschoven. In de 35e minuut werd de score alsnog verdubbeld. Kevin Aman dook vrij op voor het doel van Zinger en schoof beheerst de 0 – 2 binnen. Noordscheschut probeerde om nog voor rust de spanning weer enigszins terug te brengen in de wedstrijd, maar men was simpelweg niet bij machte om een bres te slaan in de defensie van de bezoekers. Koster was dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd geblokt. De rebound van Mol verdween andermaal over. Op slag van rust kwam Koster andermaal in scoringspositie, maar werd vakkundig van de bal gegleden. De Schutters claimden een strafschop, maar de prima leidende scheidsrechter wuifde dit echter weg.

Na rust geen wijzingen. Noordscheschut probeerde daar waar het kon een opening te zoeken, maar passes kwamen niet aan en er was veel slordig balverlies. Omdat Noordscheschut op jacht ging naar de 1 – 2 ontstond er achterin meer ruimte voor de bezoekers. In de 54e minuut was het meteen raak. Na een vlijmscherpe counter was het Ferdi ter Avest die Mees Vos omspeelde en de 0 – 3 binnenschoot. Aan de andere zijde mikte Mol over. Het was aan Zinger te danken dat DETO na een uur niet op 0 – 4 kwam, Zinger redde in de korte hoek op een inzet van afstand. Enkele minuten later kregen de bezoekers opnieuw een behoorlijke kans. Drie aanvallers doken vrij op voor Zinger, maar de speler in balbezit koos voor eigen succes en mikte naast. In de 78e minuut trachtte Van Meel het slotoffensief in te leiden door een dubbele wissel. Jesse Steenbergen en Bjorn Schonewille kwamen binnen de lijnen voor Mol en Vos. Noordscheschut ging nu va-banque spelen. En dit leverde zowaar enige druk op op het doel van DETO. Na een rommelige één-twee-combinatie tussen Koster en de ingevallen Schonewille, kon Koster doeltreffend afronden. DETO begon in deze fase ook slordiger te spelen en de druk op het doel van de bezoekers nam toe. Tot tweemaal toe werd een inzet geblokt. Aan de andere zijde bracht Zinger voortreffelijk redding op een pijlsnelle uitval. Het absolute slotakkoord leverde nog wel enkele speldenprikken op. De ingevallen Leon Vlietstra vond het hoofd van Koster, maar Koster kopte over. Een weergaloze lob van Jos Kroezen bereikte Koster, maar Vlietstra kwam een teenlengte tekort om doeltreffend af te ronden.

Zonder dat beide ploegen echt groots speelden stond er een duidelijke 1 – 3 op het scorebord. Een terechte uitslag gezien het povere spelbeeld. Noordscheschut maakte vandaag te veel fouten. Koster stond te vaak eenzaam en alleen voorin, tegen een overmacht aan verdedigers van DETO. Volgende week mag men het opnieuw gaan proberen, in en tegen Berkum.

Man van de wedstrijd: Nick Koster.