Gezondheid

Extra coronamaatregelen bij Treant: mondneusmaskers en aangescherpte bezoekregeling

Bij Treant doen ze er alles aan om te zorgen dat onze ziekenhuizen en woonzorgcentra een veilige plek zijn voor iedereen die zorg nodig heeft en zorg verleent. Zo nemen ze  allerlei maatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden. In navolging van het landelijk beleid van de overheid adviseren ze patiënten en bezoekers dringend om een eigen niet-medisch mondneusmasker te dragen in onze ziekenhuizen en onze woonzorgcentra. Ook  bezoekregeling zijn flink aangescherpt als gevolg van het toenemende aantal besmettingen in de regio.

Patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis en bewoners van onze woonzorgcentra hoeven geen mondneusmasker te dragen. Als het medisch noodzakelijk is dat patiënten, cliënten of bezoekers een mondneusmasker dragen, verstrekt Treant een medisch mondneusmasker.

Gezien het toenemende aantal besmettingen in de regio scherpt treant de  bezoekregeling aan. Ze verminderen het aantal bezoekers van twee naar één bezoeker. In de ziekenhuizen geldt een uitzondering voor minderjarige kinderen. Zij mogen een volwassen begeleider meenemen. Verder maken ze een uitzondering voor bewoners/cliënten/patiënten in de laatste levensfase. Voor hen geldt dat bezoekmogelijkheden en wensen met naasten wordt afgestemd. Voor meer informatie over de bezoekregeling en onze bezoektijden kunt u kijken op www.treant.nl/corona.

Blijf naar het ziekenhuis komen

Tijdens de eerste corona-uitbraak heeft terant gezien dat een groep patiënten niet meer naar het ziekenhuis of de spoedeisende hulp durfde te komen. In sommige gevallen met ernstige gevolgen.Treant doet een oproep aan patiënten om het ziekenhuis niet te mijden en gewoon te komen.

Coronamaatregelen bij Treant in het kort

  • adviseren iedereen die naar onze ziekenhuislocaties of woonzorgcentra komt dringend een eigen mondneusmasker te dragen
  •  beperken het aantal mensen op onze ziekenhuislocaties. Daarom komen patiënten in principe alleen naar het ziekenhuis. Alleen in uitzonderingsgevallen mag er een begeleider meer. Ook geldt er een aangepaste bezoekregeling
  •  vragen patiënten en bezoekers om vooraf hun gezondheid te checken op https://coronavragen.treant.nl/
  • Alle patiënten en bezoekers worden bij de ingang van onze ziekenhuislocaties gescreend op gezondheidsklachten
  • Alle bezoekers van woonzorgcentra vragen wij om hun bezoek bij de ingang te registreren in het gastenboek
  • Medewerkers van Treant dragen een medisch mondneusmasker bij direct contact met patiënten, bewoners en cliënten
  • hebben maatregelen genomen om 1,5 meter afstand te kunnen houden op onze locaties waaronder aangepaste wachtruimtes en looproutes
  • Mensen met klachten of met een huisgenoot met klachten die passen bij het coronavirus wordt verzocht om niet naar onze ziekenhuislocaties of woonzorgcentra te komen. Dit geldt ook voor mensen die de afgelopen 10 dagen in een oranje of rood gebied zijn geweest.

Voor een overzicht van alle maatregelen die wij nemen en veel gestelde vragen kunt u kijken op www.treant.nl/corona.

Geef een reactie