Petitie gestart om 50.000 handtekeningen binnen te halen voor Gerrie Pol

Noordscheschut – In een paar uur tijd heeft de petitie die gisteren gestart is al een paar duizend handtekeningen opgeleverd.  De  oprichter van de petitie wil bij 50.000 de handtekeningen aanbieden dhr. Pechthold (CBR) en de verantwoordelijke minister, mevr. van Nieuwenhuizen.

De oprichter van de petitie wil  dat dhr. Pechthold en de andere verantwoordelijke personen hun beslissing  gaan herzien en dat Gerrie z’n CE rijbewijs in ieder geval voor die laatste 2 jaar terug krijgt.

Nog twee jaar zou Gerrie Pol uit Noordscheschut moeten werken en dan zou hij kunnen genieten van zijn welverdiende pensioen. Maar door de veranderde regels in 2003 bij het CBR moet hij nu al afscheid nemen van zijn baan als Rijdende Melk Ontvangst – chauffeur (RMO) bij de DOC

Het CBR blijft bij haar standpunt: vrachtwagenchauffeur Gerrie Pol uit Noordscheschut hoeft er niet op te rekenen dat hij zijn rijbewijs weer krijgt. Volgens het CBR had hij als sinds de nieuwe regels zijn ingegaan geen meter meer mogen rijden op een vrachtwagencombinatie. Hierdoor kan Gerrie niet meer in zijn functie als chauffeur doorwerken op de tankwagen die speciaal voor hem is aangepast. En het zure is dat hij nog maar twee jaar moet werken tot aan zijn pensioen. Het CBR zoekt nog wel uit wat er fout is gegaan.

Na bijna 31 jaar heeft het CBR besloten om Gerrie zijn rijbewijs niet te verlengen. Reden: de regelgeving bij het CBR is veranderd. Nu moet een chauffeur met een groot rijbewijs met twee handen  kunnen sturen . En dát is nu net wat Gerrie niet kan. Al 31 jaar rijdt Gerrie op de ‘melkwagen’ met 1 hand, simpelweg omdat hij maar 1 arm heeft. Al die jaren heeft hij op een veilige manier zijn wagen van DOC naar de boeren gereden met zijn vrachtwagencombinatie en vice versa zonder ongelukken. Door de veranderde regelgeving is dit nu voorbij.

Regel is 20 jaar geleden al ingegaan 

In 2003 zijn de wetten veranderd. Er moet met twee handen gestuurd kunnen worden. Gerrie is in de tussenliggende jaren 3 keer gewoon goedgekeurd. Maar nu heeft iemand achter een bureau besloten dat hij niet meer mag rijden. Gerrie is een man die man hart en ziel zijn werk deed maar nu als een gebroken man thuis zit.

U kan HIER de petite tekenen.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Petitie gestart om 50.000 handtekeningen binnen te halen voor Gerrie Pol

  • 3 oktober 2020 om 14:23
    Permalink

    Ethisch klopt de beslissing inderdaad maar moreel gezien klopt het van geen kant!
    Valt mij steeds meer op dat de Ethiek allemaal prima dichtgetimmerd is maar dat het moreel verval groot is.

Geef een antwoord