Weer driepunter voor Hoogeveen futsal

BEILEN – Hoogeveen futsal is in de Topklasse uitstekend op dreef. Tijdens de vierde speelronde werd er een overtuigende overwinning geboekt in en tegen Beilen. De Hoogeveners hebben nu drie van de vier competitiewedstrijden gewonnen.

Waar Hoogeveen vorige week na 18 seconden scoorde, was het deze keer Beilen dat na 40 seconden de score opende. Na slecht wegwerken van de bal door de Hoogeveense verdediging, was het Beilen dat hard uit kon halen voor de 1-0. Hoogeveen kwam in de 3e minuut langszij, Tim Mulder speelde de bal strak in op Frank Benjamins die de 1-1 maakte. Na 17 minuten rommelig spel van beide kanten, was het Beilen dat weer de voorsprong nam door een afstandsschot binnen te schieten. Even later was het weer Frank Benjamins die een vrije trap binnenschoot nadat Mulder was neergehaald. Een minuut later werd Mulder weer naar de grond gewerkt en kreeg Beilen een gele kaart. Hoogeveen benutte daarop de man meer situatie doordat Mulder de bal slim binnenschoot, 2-3.

Na de rommelige eerste helft sprak Hoogeveen af het in de tweede helft uit een ander vaatje te tappen. Door meer op balbezit en rust aan de bal te spelen, was het na 20 seconden al raak. Sander Hartman gaf vanaf de linkerkant een crosspass op de goed doorgelopen Brian Leepel die feilloos de 2-4 kon maken. In de 8e minuut bracht Beilen de spanning nog even terug door de 3-4 te maken. Drie minuten later was het Sander Benjamins die aan de rechterkant opstormde, de bal keihard op de paal schoot en via de rug van de keeper van Beilen de 3-5 scoorde. Hierna was het verzet van Beilen gebroken.

Na een kwartier was het Frank Benjamins die met een steekpass Tim Mulder op maat bediende, hij kon zo beheerst de 3-6 op het scorebord zetten. Beilen besloot met nog 4 minuten op de klok hun keeper te vervangen door een extra veldspeler als keeper in te zetten. Dit pakte verkeerd voor hun uit, na een onderschepping kon Mulder zijn derde van de avond laten aantekenen. Een minuut later was het doelman Ralph Lenten van Hoogeveen die de goed verdedigende Jacco Tuinstra snel inspeelde, hij speelde de bal door op Mulder, welke op zijn beurt de vrij voor het doel staande Hartman bediende voor de 3-8. Hierna kreeg de speler van Beilen die eerder in de wedstrijd een gele kaart kreeg, zijn tweede geel van de avond en kon vervolgens inrukken. Hoogeveen kreeg een vrije trap, deze werd door de prima spelende Marcel Linthorst hard onder de muur van Beilen door geschoten, hierdoor kwam de 3-9 eindstand op het scorebord.

Hoogeveen speelt woensdag 7 oktober zijn volgende wedstrijd. Thuis om 20:00 uur is Jong Leekster Eagles dan de opponent in het Activum.

Opstelling Hoogeveen: Ralph Lenten, Jacco Tuinstra, Tim Mulder, Marcel Linthorst, Sander Hartman, Brian Leepel, Sander Benjamins en Frank Benjamins.

Doelpunten Hoogeveen: Frank Benjamins 2x, Tim Mulder 2x, Brian Leepel, Sander Benjamins, Sander Hartman en Marcel Linthorst.

Verslag: Richard Giethoorn