Laatste voorstelling van toneelgroep het Volk te zien in de Tamboer

Hoogeveen – Zaterdag 10 oktober speelt Toneelgroep Het Volk om 20.00 uur voor de allerlaatste keer een voorstelling in Theater De Tamboer: De Bezoeking. De Haarlemse toneelgroep trekt al veertig jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters, maar speelt dit seizoen haar laatste reisvoorstelling in het land. Acteurs Bert Bunschoten, Karlijn Kruijver, Minke Kruijver en Wigbolt Kruijver nemen het publiek tijdens De Bezoeking mee naar een sanatorium, waar bejaarde patiënten Roest en Harderwijk hun laatste momenten samen delen. Er blijkt een rode draad te zijn in hun beide levens. Kaarten zijn te koop via www.detamboer.nl of aan de kassa van De Tamboer.

 

Het verhaal

De twee bejaarde patiënten Roest en Harderwijk zijn zwak, levensmoe en wonen momenteel in een sanatorium. Als hun gesprekken vorderen blijkt dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze in eerste instantie dachten. Ze waren in een ver verleden beiden werkzaam in de muziekwereld, Roest als amateurzanger en Harderwijk als dirigent van opera’s.

Harderwijk en Roest graven in elkaars geheugen. Het accent ligt steeds meer op Verdi’s meesterwerk La Traviata. Fantasie en werkelijkheid beginnen door elkaar te lopen als figuren uit deze opera de revue passeren. Het hervonden enthousiasme van de heren zorgt voor ontroerende en hilarische momenten. In de operawaardige apotheose luiden Roest en Harderwijk zingend de laatste acte in.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord