Woonzorgcentrum de Westerkim wordt partner van Green Deal Duurzame Zorg

Hoogeveen – Vanaf donderdag 1 oktober mag Woonzorgcentrum de Westerkim zich officieel partner noemen van Green Deal Duurzame Zorg. Met het ondertekenen van de Green Deal bevestigt de Westerkim actief een bijdrage te leveren aan de versnelling van de verduurzaming van de zorgsector.

 

De Green Deal Duurzame Zorg is een initiatief van brancheorganisaties in de zorg en het MPZ milieuplatform zorgsector die zich inzetten voor duurzame zorg voor een gezonde toekomst, in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Organisaties die zijn aangesloten bij Green Deal richten zich op het reduceren van de CO2 uitstoot, het bevorderen van circulair werken, het verminderen van de hoeveelheid medicijnresten in oppervlaktewater en grondwater en het creëren van een leefomgeving in en buiten de zorginstelling die de gezondheid van iedereen bevordert.

Febo Emmelkamp, voorzitter Raad van Bestuur de Westerkim, ziet de ondertekening als bevestiging van de reeds ingeslagen weg om de zorg te verduurzamen. “We bouwen op dit moment een energieneutraal nieuw huis voor onze bewoners. Echter, verduurzaming van de zorg gaat verder dan zonnepanelen op ons nieuwe gebouw of het reduceren van CO2 uitstoot. We zijn al geruime tijd bezig om ook de interne organisatie te verduurzamen door bijvoorbeeld aandacht te hebben voor de vitaliteit van het personeel. Met de ingebruikname van de nieuwbouw in 2021 (eerste fase) komen beide processen samen. Dat wil niet zeggen dat we als zorginstelling op enig moment klaar zijn met verduurzamen. Het is een voortdurend proces waar we steeds nieuwe elementen aan toevoegen. ”

De Green Deal sluit daarnaast aan bij de missie van De Westerkim. Het christelijke woonzorgcentrum in Hoogeveen ziet het als haar opdracht om, vanuit de gedachte van goed rentmeesterschap, de schepping niet te verbruiken, maar zorgvuldig te beheren en een bijdrage te leveren om de aarde gezond door te geven aan volgende generaties.

Op 1 oktober wordt de Westerkim tijdens een online congres welkom geheten als deelnemer van de Green Deal Duurzame Zorg.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord