Treant schaalt coronazorg op

Het coronavirus is bezig aan een tweede opmars. Treant ziet het aantal coronapatiënten in de regio stijgen. Om deze toename aan coronapatiënten te kunnen opvangen, opent ziekenhuislocatie Scheper in Emmen op woensdag 30 september 2020 een aparte verpleegafdeling voor coronapatiënten.

Dit is voor Treant niet nieuw. Ook tijdens de eerste coronagolf, opende Treant een speciale verpleegafdeling voor coronapatiënten op deze ziekenhuislocatie. Op de coronaverpleegafdeling in ziekenhuislocatie Scheper is plaats voor 12 coronapatiënten. Daarnaast zijn er 5 IC-bedden beschikbaar voor coronazorg.

In woonzorgcentrum De Horst in Emmen, ook onderdeel van Treant Zorggroep, is een speciale verpleegafdeling voor coronapatiënten. Op de revalidatieafdeling zijn 10 eenpersoonskamers beschikbaar voor coronazorg. Mocht het nodig zijn, dan kan Treant de zorg voor patiënten met het coronavirus snel uitbreiden en kunnen er maximaal 20 patiënten terecht.

Treant werkt er hard aan om de coronazorg zo te organiseren dat deze zo min mogelijk gevolgen heeft voor de reguliere zorg.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord