Voorzorgsmaatregelen RGS Wolfsbos om corona

Hoogeveen – Een leerling van RGS Wolfsbos locatie Harm Smeenge is in nauw contact geweest met bij wie een besmetting met het coronavirus is vastgesteld. De betreffende leerling en zijn/haar familie zit daarom nu op dringend advies van de GGD in thuisquarantaine. Eerder meldde Regionieuws dat de leerling besmet is. Dat blijkt niet zo te zijn. De school is transparant en heeft daarom uit voorzorg de ouders geinformeerd.

Op dit moment is er op advies van GGD geen aanleiding om nadere maatregelen te nemen en kunnen medewerkers en leerlingen, met in achtneming van de algemene hygiënemaatregelen, RSG Wolfsbos blijven bezoeken.

Na iedere positieve test doet de GGD bron- en contactonderzoek. Tot en met 10 dagen na het laatste fysieke contact kan iemand nog klachten krijgen. De kans op besmetting is het grootst bij ‘nauwe contacten’. Dit zijn personen die langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter contact hadden. Het risico voor niet nauwe contacten is klein Alle nauwe contacten zijn persoonlijk door de GGD geïnformeerd en gaan in thuisquarantaine. Voor de overige, niet nauwe contacten is de kans op besmetting klein. Het  aantal bevestigde besmettingen in de gemeente Hoogeveen is dit weekend met 8 gestegen .

Algemeen
Alleen samen krijgen we corona onder controle. Door het opvolgen van de corona maatregelen helpt u/uw kind voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt.

Heeft u zorgen of vragen?

Neem dan contact op met GGD Drenthe via 0592-306300 (dagelijks 8:00 – 17:00 uur) of kijk op rijksoverheid.nl/coronavirus of rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen

Geef een antwoord