Jeugd uit Noordscheschut weet flink bedrag bij elkaar te scoren bij ‘Nacht zonder dak’

Noordscheschut – Het weer hadden de jeugdgroep die meedeed aan Nacht zonder Dak in Noordscheschut absoluut niet mee. Terwijl de hutjes net klaar waren kwamen de eerste stortbuien over de zelf gefabriceerde hutjes. Maar ondanks het weer was het een supers geslaagd project.

Nacht Zonder Dak is een actie van Tear waarbij je met je jeugdgroep één nacht doorbrengt in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen. Een uniek evenement waarbij bewustwording, samen plezier maken en iets doen voor anderen hand in hand gaan. De opbrengst van de actie gaat naar straatjongerenprojecten van Tear.

De 23 jongeren van de 3 kerken uit Noordscheschut, deden afgelopen weekend ook mee aan de nacht een Nacht zonder dak. Samen met nog een 6 tal jeugdouderlingen van de 3 kerken (CHr. Gerf, Gerf en Herv.) hebben zij samen een bedrag van zo’n € 2136,00 bij elkaar verzameld. Sommigen hadden zelf acties gehouden zoals Auto’s wassen of knieperties bakken, alles voor het goede doel.

Het precieze eindbedrag is nog niet helemaal bekend want er komen nog gelden binnen van een collecte en een opbrengst van een nog te houden kerstconcert van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor. Dit laatste zal online gebeuren.

De kinderen en begeleiders  kijken terug op een geslaagde nacht en actie en vinden dat alle deelnemers een dikke pluim verdienen. Want met het bedrag dat binnen is gehaald kunnen er honderden kinderen sowieso een jaar van de straat of prostitutie worden gehouden.

 

 

Foto: Martin Schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord