Kwiek dames moeten punten laten liggen in Westerbork

De dames van Kwiek mochten na een lange rust door het welbekende virus weer handballen. Het eerste fluitsignaal werd in Westerbork gegeven.

De Kwiek dames stonden vorig jaar ook wel belend als een dieselt waardoor zij snel regelmatig tegen een achterstand hebben aangekeken. Zo ook in Westerbork keken de dames tegen een 3-0 aan. Hierna kwam de welbekende diesel op stoom. Kwiek kon meerdere malen scoren waardoor het weer een echte wedstrijd werd. Met snel spel en break outs liet Kwiek haar grootste wapen zien. Door uitstekend keepers werk en een goede verdediging kon Kwiek snel weg.

Kwiek kwam uiteindelijk tot een 8-8 gelijkspel maar kon dit richting de rust niet volhouden. De ruststand was 12-10 in het voordeel voor S.V.W.W. Kwiek keek terug op een goede eerste helft waarin de verdediging groeide in de wedstrijd. Zoals een oud-Kwieker ooit zei:”bij de verdediging begint de aanval”.

De tweede helft stond Kwiek beter te praten in de verdediging. Aanvallend werd er af en toe te individueel gespeeld waardoor er snelle schoten ontstonden die de keeper van S.V.W.W. Goed in de gaten had. Kwiek kon daardoor moeilijk bijblijven bij S.V.W.W. die scorend vaker het doel wist te vinden. Helaas kreeg Kwiek verdedigend meerdere tijdstraffen waardoor zij in ondertal moesten handballen. Het laatste fluitsignaal klonk bij een stand van 20-16. Desondanks het verlies kijken de dames terug op een goede wedstrijd. 4 oktober speelt Kwiek thuis tegen de dames van Actief om 14:00 in sporthal de Valkenlaan.