HODO in doelpuntenfestijn onderuit

De neutrale toeschouwer was de grote winnaar bij de wedstrijd tussen USV en HODO, maar liefst 7 doelpunten werden er gescoord in deze wedstrijd. De einduitslag was 4-3 in het voordeel van de gastheren. Na afloop heerste in het HODO kamp vooral teleurstelling over het puntverlies, maar de ploeg van trainer Eric Prins toonde wel veerkracht. Een 4-1 achterstand werd in de voorlaatste minuut nog teruggebracht naar 4-3. En ondanks enkele hectische momenten in de blessuretijd bleven de drie punten achter in Nieuwleusen. Door de zege is USV momenteel koploper in de derde klasse D.

De wedstrijd was in evenwicht en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, er waren in de eerste helft kansen voor beide partijen en de toeschouwers dachten dat de beide ploegen de kleedkamers op zouden zoeken met een 0-0 ruststand. USV speler Max Schaeffer dacht hier echter anders over en hij scoorde in de 45e minuut de openingstreffer voor USV.

Na rust hetzelfde spelbeeld met kansen voor beide ploegen. Na een uur spelen kon USV de voorsprong uitbouwen via Leon Kooiker, hij scoorde de 2-0. Toen dezelfde Kooiker even later de 3-0 scoorde gaf niemand nog een cent voor de kansen voor HODO. Trainer Prins bracht 3 verse krachten in het veld en in de 67e minuut scoorde HODO via Jorn Smit de aansluitingstreffer.  Het was een domper voor HODO dat USV toch de voorsprong kon vergroten via Roy Kuier die de 4-1 scoorde. HODO kwam echter sterk terug en via Nicky Seinen en Stefan Kikkert werd de marge nog maar 1 doelpunt. HODO zette alles op alles om de gelijkmaker op het scorebord te brengen maar ondanks enkele kansen bleef de 4-3 eindstand op het scorebord staan toen de prima leidende scheidsrechter Marc de Lang voor het eindsignaal floot.

Volgende week zondag 4 oktober speelt HODO de thuiswedstrijd tegen Ruinen. Aanvang van deze wedstrijd op sportpark ’t Hoge Bos is 14.00 uur.

Man van de wedstrijd: Bas Jansen.