Historische zege Noordscheschut in Nijkerk

Het duurde vier speelronden, maar afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de eerste overwinning geboekt in de Hoofdklasse B. Daar zag het de eerste helft niet naar uit. De gastheren maakten het spel en creëerden een hand vol mogelijkheden. Deze werden echter niet benut. De tweede helft trof Noordscheschut wel tweemaal doel, Mees Vos en Nick Koster waren trefzeker. De equipe van oefenmeester Marc van Meel eindelijk van de gehate nul.

De eerste goede kans was voor de thuisclub. Doelman Wiebe Zinger bracht redding op een inzet in de korte hoek. Na een kwartier spelen volgde de tweede mogelijkheid, een levensgrote. Doelman Zinger werd omspeeld en de bal leek in het lege doel te worden gewerkt, maar Ton Kamping keerde de inzet met een uiterste krachtsinspanning van de doellijn. Het eerste wapenfeit van Noordscheschut kwam van de voet van Melvin Mol, zijn volley verdween echter hoog over. Aan de andere zijde was NSC weer dicht bij een treffer, ditmaal verdween het speeltuig rakelings voor het doel van Zinger. De mooiste doelpoging van de eerste helft kwam van de voet van Nick Koster. Met een schitterende omhaal nam hij het vijandige doel onder vuur, maar mikte over. Ondanks dat de thuisploeg het spel maakte en dreigender was, was ook de laatste mogelijkheid voor de bezoekers. Mol mocht een vrije trap nemen vanaf de zijkant. Zijn inzet ging rechtstreeks richting doel en spatte uiteen bovenop de deklat.

De eerste noemenswaardige gebeurtenis van de tweede helft was een opstootje tussen Mol en een speler van NSC. Mol ontving een kopstoot en stortte ter aarde. De leidsman kon niet anders dan de speler van thuisclub een rode prent voorschotelen. Enkele minuten later werden de zorgen voor de gastheren alleen maar groter. Een voorzet van de ingevallen Aron Boer bereikte Mol, Mol legde op zijn beurt het leer panklaar voor Mees Vos, die resoluut de 0 – 1 binnenschoot. Enkele minuten later opnieuw een grote kans voor Noordscheschut. Een voorzet van Mol bereikte Boer, vanuit kansrijke positie mikte Boer echter op de keeper. Aan de andere zijde liet ook NSC zich niet onbetuigd. Tot tweemaal toe werd een vrije bal van binnen het zestienmetergebied in de kiem gesmoord en Zinger moest gestrekt naar de kruising om een inzet van afstand onschadelijk te maken. Omdat de gastheren meer risico’s moesten gaan nemen, ontstond er ruimte voor Noordscheschut. In de 85e minuut maakte Danny Kiekebelt hier dankbaar gebruik van. Hij draaide handig weg bij zijn directe tegenstander en bracht het leer hoog voor. De kopbal van Koster bleek te machtig voor de keeper, de bevrijdende 0 – 2 was een feit! Enkele minuten later leek Noordscheschut de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Mol dribbelde op en vuurde, maar zijn inzet werd met een stijlvolle redding gekeerd.

De rode kaart was een duidelijk kantelpunt in de wedstrijd. NSC probeerde het nog wel, maar hoe verder de tweede helft vorderde hoe meer de krachten wegebden. Noordscheschut eindelijk van de gehate nul. Volgende week speelt men een thuiswedstrijd tegen DETO uit Vriezenveen, om 14.30 uur op sportpark De Meulewieke.

Man van de wedstrijd: Mees Vos.