Noordscheschut deelt punten met De Weide

Noordscheschut – De dames van Noordscheschut wisten net als de dames van De Weide de eerste twee wedstrijden winnend af te sluiten. Zo mocht er in speelronde 3 al gesproken worden over een top wedstrijd voor de eerste plek. Dit omdat beide ploegen nog geen punt hadden laten liggen.

Dat de dames het een spannende wedstrijd vonden bleek al voor de wedstrijd, met name Demi had last van wat zenuwen. Tijdens wat rek en strek oefeningen verloor ze al haar balans en iets later moest ze er op gewezen worden dat zij haar shirt verkeerd om aan had. Laten we het houden op gezonde spanning.

Om 12:00 gaf scheidsrechter J. Zwiep het signaal dat De Weide de aftrap mocht verrichten. Na een aftastend begin en al een paar kleine mogelijkheden aan beide kanten was daar zoals al zo vaak dit seizoen al vroeg de voorsprong voor de thuisploeg. Na een prima opbouw achteruit werd Sharon gevonden die Lisa met een uitstekende steekpass de diepte in stuurde. Vol vertrouwen liep zij 1 op 1 met de keepster van De Weide en wist deze met een schot via de buitenkant van de voet te omzeilen. De bal leek er niet in te gaan, maar via de binnenkant van de paal rolde deze gelukkig over de lijn. Dit betekende de 1-0 in de 10e minuut van de wedstrijd.

Dat De Weide uit was op de gelijkmaker werd al snel duidelijk, de thuisploeg had goed en wel de bal veroverd of na een slordige opbouw werd de bal in de as verloren. Een steekpass van de middenvelder vond de rechtsvoor en een venijnige bal ging net onder Jessica door. Zo wisten de gasten 2 minuten later aan te tekenen voor de 1-1.

Dat het een top wedstrijd was, bleek aan het voetbal aan beide kanten. Goed voetbal was er amper te zien en er werd vooral op karakter gespeeld. Veel persoonlijke duels en aardige kansen aan beide kanten. Uiteindelijk werd in de 22e minuut de voorsprong weer gevonden door de thuisploeg. Een inworp van op links kwam bij Sharon terecht die ineens ‘SHAAAAA’ hoorde. Puur op instinct speelde ze de bal de ruimte in en het was Thalina die de bal oppikte. Ze sneed naar binnen en wist als een volleerde spits de verre hoek te vinden en zo de 2-1 binnen te werken. Het spel ging hierna weer op en neer en na een paar keer goed ingrijpen van Jessica was er in de 27e minuut een corner voor De Weide, de bal schoot iets door kon zo bij de tweede paal worden afgerond en stond het binnen het half uur al 2-2.

Zo liepen de emoties al snel op en kort na de gelijkmaker was er, zo als er in een topper hoort, bijna een opstootje. Het was Carolien die last had van een vervelende rechtsvoor en beiden wilden na de wedstrijd nog even met elkaar op de koffie zo leek het. Veel gebeurde er voor rust niet meer behalve dat Lisa een grote kans, na een subliem overstapje, helaas liet liggen.

Nadat de trainers in de rust de dames er op wezen dat er zeker kansen lagen, ging de ploeg de tweede helft in.

Zo was na rust het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Silvana en Carolien beten zich vast in hun directe tegenstander en Daniëlle en Thalina waren centraal de baas. De voorhoede van De Weide kwam er amper aan te pas, wisten ze er wel door te komen was er altijd nog Jessica die haar doel de tweede helft schoon hield.

Nadine die uitstekend inviel voor Juliet wist vaak de weg naar voren te vinden.

Dominique kwam er in 30 minuten toch wel achter dat Charissa een aardige speelster bij haar had staan en vol werklust bleef zij maar gaan. Op hetzelfde moment werd een prima spelende Sophie gewisseld voor Susan die deze middag een rol op het middenveld mocht spelen wat zij goed invulde.

Voorin maakte Lisa de wedstrijd vol vanaf de linker kant en bleef op karakter knokken voor elke meter. Eline, die er in de rust was in gekomen voor Demi, wist met haar voorzetten helaas geen mede speelster te vinden. Een moe gestreden Sharon werd 10 minuten voor tijd nog gewisseld.

Zo bleef de stand steken op 2-2. Na enkele kansen aan beide kanten mogen de ploegen terug kijken op een terechte uitslag.

Zo blijven de dames van Noordscheschut vooralsnog ongeslagen. Noordscheschut en De Weide blijven de competitie aanvoeren.

Volgende week zullen wij vrij zijn, het halve team gaat namelijk een weekend weg. Hierom wordt onze volgende wedstrijd op 10 oktober gespeeld om 14:30 uit bij NWVV/ Titan.

WOTM: Silvana Timmerman