15 nieuwe Coronabesmettingen in Hoogeveen in week tijd

Hoogeveen – In de periode van  19 tot 25 september zijn er in de gemeente Hoogeveen na maanden van stabiele cijfers in totaal 15 nieuwe positieve tests van de GGD testlocaties geregistreerd. Er zijn geen ziekenhuisopnames of doden geregistreerd. Vandaag werd ook bekend dat drie leerlingen van het Roelof van Echten College besmet zijn met het virus.

 

Zorgen over toename aantal besmettingen Drenthe

De Veiligheidsregio Drenthe maakt zich zorgen over de toename van het aantal besmettingen in Drenthe. “In vergelijking met andere regio’s doen we het relatief goed, maar ook wij zien de laatste dagen wel een duidelijke toename. Dat is een zorgelijke ontwikkeling”, zegt Marco Out, voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe.

De GGD telde fors meer nieuwe besmettingen. Out: “Het is echt een misvatting om te denken dat de landelijke ontwikkelingen die we zien aan onze provincie voorbijgaan. En het aantal ziekenhuisopnames lijkt nu nog beperkt, maar dat kan zo omslaan. Dat willen we voorkomen.”

Waar het eerst voornamelijk nauwe contacten in gezinssituaties betrof, blijkt uit het bron- en contactonderzoek van GGD Drenthe dat steeds meer besmettingen komen door nauwe contacten op het werk en verjaardagen/feestjes. Het is nog niet nodig om extra maatregelen te nemen. Wel doet de voorzitter een dringend beroep op de inwoners om de Corona regels op te volgen extra alert te zijn op het werk en tijdens feestjes.

“Houd anderhalve meter afstand, vermijd drukke plekken, blijf bij klachten thuis en laat je bij klachten testen. Neem je eigen verantwoordelijkheid. Gelukkig zien we dat veel mensen dat ook doen. Zo kunnen we voorkomen dat het aantal besmettingen verder toeneemt en aanvullende maatregelen nodig zijn.”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord