Wat wil de woonwagenbewoner van nu en wat wil de volgende generatie?

Hoogeveen – Gemeenten en woningcorporaties in Zuidwest Drenthe doen onderzoek naar de behoeften van huidige woonwagenbewoners en mensen die in de toekomst in een woonwagen willen wonen. Op basis daarvan maken de deelnemende partijen gezamenlijke plannen.

Waar is behoefte aan?
Het beleid rondom woonwagenstandplaatsen moet onderdeel zijn van het gemeentelijke volkshuisvestingbeleid, dit heeft het Rijk bepaald. Maar hoeveel standplaatsen zijn nodig? En op welke plek? De woonwagenbewoners en hun familie, die graag willen wonen op een locatie in de gemeenten Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Meppel kunnen meedoen aan het onderzoek.

Alle woonwagenlocaties worden bezocht
Onderzoeksbureau Companen voert het onderzoek uit. Zij bezoeken, samen met medewerkers van de gemeenten en corporaties uit Zuidwest Drenthe, de woonwagenlocaties om de vragenlijsten persoonlijk te overhandigen. En eventueel om ze samen in te vullen als dat prettiger is. Alle 24 woonwagenlocaties worden bezocht. Mensen die nu niet op een woonwagenlocatie wonen, kunnen een vragenlijst aanvragen.

Een goed beeld
Het onderzoek moet een goed beeld geven van de behoefte aan standplaatsen voor de komende jaren. ‘Zijn dat huurstandplaatsen of juist koop? En willen bewoners een eigen wagen plaatsen of er liever één huren. En op welke plek? Zomaar een locatie aanwijzen is niet eenvoudig. Het moet toegankelijk zijn, er moeten voorzieningen beschikbaar zijn en veelal wil familie bij elkaar wonen. Het onderzoek geeft ons antwoord op die vragen. Het is ook niet zo dat er dan meteen extra standplaatsen bijkomen, als daar behoefte aan blijkt te zijn’, zegt Erik Giethoorn, wethouder in Hoogeveen. ‘Dat is echt een vervolgstap. Inzicht hebben in de wensen van (toekomstige) woonwagenbewoners, dat is het doel. Daarna kunnen wij gezamenlijk aan de slag om daarop ons toekomstbeleid te maken’, besluit Giethoorn.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord