Feestelijke opening Eduwinkel

Hoogeveen – Zelfgemaakte accessoires, planten, schrijfwaren, verzorgingsproducten en meer leuke producten van Hema… in de Eduwinkel is van alles te koop. De winkel van locatie Eduwiek is een prachtige plek voor leerlingen van ons praktijkonderwijs en RENN4 De Windroos om in een winkel te leren werken. Vorige week werd de Eduwinkel feestelijk geopend en hielpen de leerlingen hun eerste officiële klant.

De heer Hup, eigenaar van Hema Hoogeveen, is een speciale gast bij de opening. Hij is nauw betrokken bij de Eduwinkel. Hup legt uit: “Eduwiek begeleidt ieder kind naar een passende plek in de maatschappij. Daar dragen wij graag aan bij. Daarom hebben wij diverse producten en stellingen ter beschikking gesteld. Het is geweldig om te zien hoe leerlingen het vak leren in de Eduwinkel. Wie weet zien we hen terug voor een stage of baan bij Hema Hoogeveen.”

Een echte winkel
Na een mooie speech van Eduwiek-leerling Priscilla Zantingh voert de heer Hup samen met twee leerlingen de officiële openingshandelingen uit. Met Diego Braam onthult hij de naam van de winkel en met Lisa-Marie Benjamins knipt hij het lint door. “De Eduwinkel is geopend!”, roept Lisa-Marie. Ze is erg enthousiast over de winkel: “Het is net als in het echt. Ik wil later graag in een winkel werken. Het liefst in een kledingwinkel, want ik ben gek op kleren.”

Voorbereiding op stage
De heer Hup maakt de leerlingen blij met een cadeau: mooie bedrijfskleding. De leerlingen trekken de shirts meteen aan, terwijl de heer Hup gaat shoppen in de Eduwinkel. Als hij een door de leerlingen zelfgemaakt kussen heeft uitgezocht, staan de leerlingen met z’n allen achter de kassa om de eerste officiële aankoop af te handelen. Naast het kassawerk doen de Eduwiek-leerlingen veel meer werkzaamheden. Priscilla: “We leren spiegelen, zetten producten op datum en kunnen cadeautjes inpakken. Heel leuk! In de Eduwinkel oefenen we dat, zodat we later goed op stage kunnen. Bijvoorbeeld bij de Hema.”

Welkom!
De Eduwinkel is geopend op maandag van 9.30 uur tot 12.15 uur, op dinsdag van 13.00 uur tot 14.30 uur en op vrijdag van 9.30 uur tot 12.15 uur. Van harte welkom, de leerlingen staan voor je klaar.

Geef een antwoord