Regeltjesdrift CBR kost vrachtwagenchauffeur Gerrie zijn baan

Noordscheschut – Nog twee jaar zou Gerrie Pol uit Noordscheschut nog moeten werken en dan zou hij kunnen genieten van zijn welverdiende pensioen. Maar door de regeltjesdrift bij het CBR moet hij nu al afscheid nemen van zijn baan als Rijdende Melk Ontvangst – chauffeur (RMO), beter bekend als ‘melkrijder’ bij de DOC

Al 31 jaar rijdt Gerrie op de ‘melkwagen’ met 1 hand

Na bijna 31 jaar heeft het CBR besloten om Gerrie zijn rijbewijs niet te verlengen. Reden : de regelgeving bij het CBR is veranderd. Nu moet een chauffeur met een groot rijbewijs met twee handen  kunnen sturen . En dát is nu net wat Gerrie niet kan. Al 31 jaar rijdt Gerrie op de ‘melkwagen’ met 1 hand, simpelweg omdat hij maar 1 arm heeft. Al die jaren heeft hij op een veilige manier zijn wagen van DOC naar de boeren gereden met zijn vrachtwagencombinatie en vice versa zonder ongelukken. Door de veranderde regelgeving is dit nu voorbij. Er loopt op dit moment nog een procedure bij het CBR om zijn rijbewijs terug te krijgen. In tussentijd mag Gerrie de weg niet op met zijn combinatie. Mocht de procedure negatief uitvallen betekent dit het einde van zijn carrière als RMO- chauffeur.

Regel is 20 jaar geleden al ingegaan 

In 2000 zijn de wetten veranderd. Er moet met twee handen gestuurd kunnen worden. Gerrie is in de tussenliggende jaren 3 keer gewoon goedgekeurd. Maar nu   heeft iemand achter een bureau besloten dat hij niet meer mag rijden. Gerrie is een man die man hart en ziel zijn werk deed maar nu als een gebroken man thuis zit.

Boeren en bekenden snappen de maatregel niet

De vele boeren waar Gerrie  in de afgelopen 31 jaar kind aan huis was zijn op zijn zachts gezegd niet te spreken over het CBR. Zo staat te lezen bij een bevriende boeren en vrienden:

”Gerrie … de Polle .. collega .. jammer dat DIT in dit land van toepassing is , dat iemand die zijn hele leven gewerkt heeft ondanks een handicap zo de laatste 2 jaar van zijn arbeidsleven  word afgenomen door zo’n waardeloos regeltje voor iemand die altijd veilig heeft gereden .

Gerrie bedankt!”

En nog een reactie :

‘Gerrie rijdt al z’n hele leven met één arm, omdat hij er maar één heeft ! Sterker nog het is maar een half armpje !!

Gerrie heeft jaren geleden hij nog een CCVB diploma gehaald inclusief de toen verplichte vakrijproef. Let wel.. destijds heeft hij examen gedaan met zijn eigen vrachtauto die door z’n werkgever volledig is aangepast !

De examinator had nog nooit zoiets meegemaakt en wilde hem vrijstelling geven voor het aan en afkoppelen, Gerrie wilde echter een volwaardig examen en heeft de melkoplegger (met dubbele koppeling!!!) gewoon aangekoppeld! De examinator was verbaast over de uitstekende vaardigheden van Gerrie en hij was dan ook met vlag en wimpel GESLAAGD!!

Deze man kan rijden als de beste en is z’n hele leven al chauffeur, eerst op de trekker met zware gevulde melkbussen die hij op een platte kar moest zetten. Toen de vrachtauto zijn intrede deed in het RMO vervoer heeft hij gelijk z’n rijbewijzen gehaald en rijdt hij al jaren (schadevrij) met een grote truck met oplegger rond !!”

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord