Hoogeveen op jacht naar driepunter tegen Longa’30

Na de overwinning tegen Velsen tijdens de competitieopening volgden twee nederlagen. Met name die tegen Purmersteijn van afgelopen zondag viel in de categorie onnodig. Zondag wordt het dan ook weer eens tijd voor een driepunter. Dat moet dan gebeuren tegen Longa’30, dat nog nooit punten liet liggen in Hoogeveen.

Net als tegen Be Quick 1887 domineerde Hoogeveen een helft lang de wedstrijd tegen Purmersteijn. Het kreeg ook een aantal opgelegde kansen, maar scoorde niet. Aan de andere kant was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg vlak voor rust wel meteen raak. In de tweede helft werden na de gelijkmaker de doelpunten wel heel erg makkelijk weggeven. Het mag achterin bij Hoogeveen dan ook wel wat meedogenlozer.
Aan de hoge verwachtingen die ontstonden naar het uitstekende bekeroptreden tegen DOVO kan op dit moment dan ook nog geen vervolg worden gegeven. Met de nadruk op ‘nog niet’. De potentie is er zeker, maar de fouten die op dit moment gemaakt worden passen ook bij de grilligheid van een jonge ploeg.
Longa’30 is net als Hoogeveen in 1930 opgericht. De thuiswedstrijden worden op het eigen “Sportpark De Treffer” gespeeld, waar het de beschikking heeft over zes velden. De club heeft meer dan 1100 leden en telt zestien seniorenteams (waarvan één vrouwenteam), twintig juniorenteams (waarvan vier meisjes), 35 pupillenteams (waarvan drie meisjes) en twee G-teams(twee juniorenteams).
De club keerde vorig seizoen, na vijf seizoenen afwezigheid, terug in de Hoofdklasse en eindigde in het afgebroken seizoen als tiende in de Hoofdklasse B. Het huidige seizoen werd begonnen met twee gelijke spelen tegen respectievelijk TAC’90 en SDO. Vorige week kwam men i.v.m. corona-besmettingen niet in actie.
In Hoogeveen stonden beide ploegen drie keer eerder tegenover elkaar en even zo  vaak namen de gastende drie punten mee terug naar Lichtenvoorde. De laatste keer was in het seizoen 2013-2014,  toen beide ploegen uiteindelijk degradeerden.

Wedstrijdsponsor zondag is Business IT Rent. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Hoogeveen zaterdag speelt een uitwedstrijd bij FC Klazienaveen. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Deel dit bericht!

Geef een reactie