Burgers en organisaties gaan het op orde brengen van de gemeentelijke financiën flink voelen

Hoogeveen – Op weg naar een schone lei voor Hoogeveen hebben de leden van de gemeenteraad zich onder andere gebogen over oplossingen voor het op orde brengen van de gemeentelijke financiën. De raadsleden hebben hierbij afgewogen dat van veel kanten moet worden bijgedragen om de gemeentelijke financiën weer op orde en ook structureel gezond te krijgen. Zo gaat het mes in de kosten van de ambtelijke organisatie, worden de inkomsten verhoogd en wordt ingegrepen in het sociaal domein.

Verder worden investeringen beperkt en is gekeken naar mogelijkheden om op niet-wettelijke taken te bezuinigingen. De informateurs hebben de niet-wettelijke taken voorgelegd aan de leden van de gemeenteraad met de vraag of ze deze taken willen blijven uitvoeren en daarmee ook financieel willen blijven ondersteunen. Voor een aantal van deze taken heeft een meerderheid in de raad aangegeven een korting te willen toepassen met als argument dat de financiële positie van de gemeente geen ruimte meer biedt om deze taak te blijven financieren.

De organisaties die getroffen worden, worden deze week per brief op de hoogte gesteld van dit voornemen. De korting is pas definitief als de begroting voor het
jaar 2021 is vastgesteld door de gemeenteraad. Dit vindt eind november – begin december plaats. De leden van de gemeenteraad gaan nog verder met elkaar in gesprek om nog meer bezuinigingen te vinden. Het kan betekenen dat nog meer organisaties getroffen worden. Deze organisaties zullen dan later geïnformeerd
worden.

Het zijn uiterst onaangename tijdingen voor de organisaties die het betreft. De pijnlijke keuzes zijn echter nodig om de financiën van de gemeente Hoogeveen
op langere termijn op orde te krijgen.

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Burgers en organisaties gaan het op orde brengen van de gemeentelijke financiën flink voelen

 • 28 september 2020 om 08:02
  Permalink

  De OZB in de komende 4 jaar met méér dan 100% verhogen. De verantwoordelijke wethouders maken er een puinhoop van en als ze het niet meer zien zitten zeggen ze het vertrouwen in de raad op!
  Lekker makkelijk om eerst al het geld te verkwanselen en er met een sorry van af komen.

  Laat alle verantwoordelijke ambtenaren parallel aan de OZB verhoging maar salaris in leveren met 33% ten opzichte van 2020, en het jaar erop weer met 28% en dat jaar erop weer met 18% en als toetje 26%. Wij burgers kunnen de rekening betalen voor dergelijke flierefluiters.

  Voor wat, hoort wat!!

  • 28 september 2020 om 17:25
   Permalink

   Jij hebt zeker geen koopwoning? Ik ook niet maar vind het niet eerlijk naar die mensen toe! Laat ze het wachtgeld maar afstaan komen we al een heel eind.

Geef een antwoord