HZVV en Urk kunnen grappig bedoeld programmaboekje niet waarderen

Noordscheschut – Zoals bij elke wedstrijd bij V.V Noordscheschut kunnen bezoekers een programmaboekje kopen met een welkom en voorwoord over de wedstrijd.  En het leuke is , deze is gelijk een lot voor een loterij waar de uitslag in de rust bekend gemaakt wordt. Maar dit keer stonden er woorden in die bij alle spelers en gasten van HZVV niet echt als grappig gekwalificeerd werden. Ook kreeg  SV Urk een veeg uit de pan.

In ieder geval heeft het stuk in het voorwoord veel ophef gebracht voor de nieuwkomer in de hoofdklasse. Met de woorden: Dan wel de grote broer van de categorie: familie heeft u niet voor het uitkiezen.  Zo’n grote broer die elke zondag fris, fruitig en zingend vooraan in de kerk zit en u er naast zit , vol irritatie, met een kater van de avond ervoor . De brave jongens van de klas waar iedereen een hekel aan heeft. Naast meer woorden die voor de rood witte harten van HZVV niet echt lovend zijn, kreeg ook competitie genoot SV Urk het even te verduren.

Verhaal halen

De voorzitter van de Urk  is toch nog even verhaal komen halen bij de voorzitter van V.V Noordscheschut. De HZVV voorzitter laat het vooreerst bij. Hij  schat in dat het grappig bedoeld was, maar dat was het niet. Hij gaat er vanuit dat ze bij de buurman Noordscheschut ook met dit voorval niet geheel blij zijn.

Excuses van de schrijver en voorzitter van Noordscheschut

Dat de spelers zelf over het algemeen het luchtig oppakken  blijkt wel. De schrijver van het stuk bracht na de wedstrijd van Noordscheschut- HZZV , die met 1-4 in het voordeel was voor HZVV, een krat bier bij de spelers. Dit was te zien in een filmpje wat dat HZVV 1 liet zien op hun facebook. Ook al was het hele stuk grappig bedoeld en konden de schrijver en speler(s) van HZVV later op de avond nog gewoon samen een lekker biertje pakken: niet iedereen vatte dit zo op. Daarom is er een welgemeend exuses uitgegaan vanuit de voetbalvereniging Noordscheschut naar iedereen die zich gekrenkt voelt.

De voorzitter van Noordscheschut heeft gelijk contact opgenomen met de supportersvereniging na de wedstrijd. Deze stellen het programmablad samen. ,,Ik heb ze aangegeven dat het niet kan. Daar waren ze het mee eens. Iemand buiten de supportersvereniging had het stukje geschreven. Ik ken de schrijver. Dat is een doodgoeie jongen. Hij schrijft normaal over onze club. Daar worden wij ook wel eens voor lul gezet. Dat vind ik prima, maar dit soort dingen kun je niet over andere clubs schrijven. Ik heb nog niet met hem gesproken, maar dat gaat ongetwijfeld nog gebeuren.’’ Staat te lezen in  DVHN

 

Het voor een aantal mensen gewraakte voorwoord dat op social media rond gaat

Deel dit bericht!

Geef een antwoord