Sport

Smash 1 pakt voor de tweede maal op rij de winst

Afgelopen zaterdag moest het eerste team van Badmintonvereniging Smash Hoogeveen naar Gaanderen om tegen de plaatselijke club Poona te spelen. Ze gingen uit van een 3-0 voorsprong vanwege een incompleet team van de tegenstander, Smash liet daarom één heer thuis. Ter plekke bleek dat ze invallers hadden kunnen regelen waardoor alle wedstrijden nog wel gespeeld moesten worden. Matthijs Esser en Pim Nijmeijer waren de heren die mee waren en zij speelde voor het eerst samen in de competitie. Het was daardoor even wennen aan elkaar, maar ook aan de hal en de tegenstanders. Desondanks wisten zij in 2 sets de wedstrijd naar zich toe te trekken. Edith Nijmeijer en Roos van Goor speelde ook voor het eerst samen in de competitie. Zij konden in de dubbel vrij ontspannen spelen en pakten de winst, net als de heren, in 2 sets.

In de volgende wedstrijden mochten Esser en Van Goor aan het werk tijdens de singles. Esser had een tegenstander die hem flink liet lopen, maar ondanks dat was Esser duidelijk de sterkere in de wedstrijd. Hij won de wedstrijd in 2 sets met een stand van 21-12 en 21-14. Van Goor moest even warm draaien in de single. Ze verloor de eerste set en nadat ze warm gedraaid was en tips had gekregen, won ze de tweede en derde set vrij simpel met 21-11 en 21-12. Vervolgens mochten Pim Nijmeijer en Edith Nijmeijer beginnen aan de laatste twee single partijen. Voor hun allebei was het de eerste single wedstrijd in de competitie. Pim Nijmeijer moest het opnemen tegen een invaller uit een lager team. Hij had het vrij simpel en kon daardoor de winst binnen halen met 21-12 en 21-6. Edith Nijmeijer had het lastiger in haar eerste single van de competitie. Het was een fraaie wedstrijd om te zien met mooie rally’s. Helaas kon Nijmeijer deze rally’s niet altijd ombuigen in punten voor haar en zij verloor daardoor de wedstrijd in 2 sets.

De laatste twee partijen van de dag waren de gemengd dubbels. Waar vorige week Pim Nijmeijer en Van Goor nog de eerste mix waren. Hadden ze dat deze week omgedraaid en waren Esser en Edith Nijmeijer het eerste mixkoppel. Esser en Nijmeijer hadden moeite om het spel van de tegenstanders te snappen, maar konden ondanks dat zich naar de winst spelen in 2 sets. Ondertussen waren Pim Nijmeijer en Van Goor bezig met hun mix. Zij hadden het vrij gemakkelijk in hun wedstrijd en wisten met een stand van 21-8 en 21-10 hun wedstrijd te winnen.

Het was een lange middag in Gaanderen, maar de gewonnen partijen zorgden voor een 7-1 winst die ze mee terug namen naar huis. Team 1 van Smash staat op dit moment gedeeld eerste in hun poule in de 4e divisie. foto Jan Penninkhof

Geef een reactie