Noordscheschut vr1 weet derby wel te winnen van HZVV

Na de wervelende start in de vorige speelronde tegen VV Sweel moesten de dames weer aan de bak uit tegen HZVV VR2.

Waar de dames van Noordscheschut ijzersterk van start gingen hadden de buren uit Hoogeveen juist het omgekeerde en moesten een zure nederlaag lijden.
Met enige vertraging begon de wedstrijd dan eindelijk rond 12:40, de scheidsrechter had zich waarschijnlijk verslapen en in alle haast was hij de corner vlaggen vergeten. Ach dat kan de besten overkomen.

Afijn de wedstrijd was krap aan begonnen of het stond al 0-1 in het voordeel van de schutters. Demi werd met een goede steekpass weggestuurd, was vervolgens de linksachter te snel af en wist het net feilloos te vinden. Dit al met al in een tijdsbestek van welgeteld 20 seconden.
De fanatieke aanhang was net goed en wel aanwezig en wisten van verbazing niet hoe zij moesten reageren.
De snelle voorsprong gaf de ploeg veel zelfvertrouwen en wisten wederom aardig wat af te dwingen.
Pas in de 16e minuut werd de score verdubbeld. Na een aanval over de linkerzijde kregen de dames een inworp deze werd snel genomen en zo werd Sophie, die vogeltje vrij aan de andere kant stond, gevonden. Zij haalde hard uit van ongeveer 20 meter en zette de ploeg op 0-2.
HZVV kwam er de eerste helft amper aan te pas en na een klein slippertje van Jessica werd de thuis niet gevaarlijk.
Eline kreeg kort hierna nog een levensgrote kans maar wist zich, na de hele helft van HZVV over te steken, niet te belonen.
Uiteindelijk kwam de ploeg toch nog na 22 minuten op 0-3, de keepster van de thuisploeg speelde Lisa aan in plaats van haar mede speelster. Lisa wist dit buitenkansje te benutten en liet de keepster kansloos.
Zo leek er niks aan de hand voor de dames in het blauw witte tenue. Echter klonk er ineens ’trainer wisselen’ over het veld. Waar je dan al snel denkt aan een zware blessure viel dat gelukkig mee. Susan haar schoenen zaten niet meer zo lekker en moest haar schoeisel even vervangen.
Na een vrije trap van Charissa, die op de lat eindigde en de rebound net niet door Sophie kon worden afgerond kregen de dames voor rust nog een mogelijkheid. Een counter uit boekje werd in de 42e minuut uitstekend afgerond door Lisa die tijdens haar lange tocht naar het doel eigenlijk niet werd lastiggevallen.
Dat de scheidsrechter nog niet helemaal wakker was werd een minuut later duidelijk want de beste man floot iets te vroeg af voor de rust.

De tweede helft was echter minder spectaculair dan de eerste helft, HZVV probeerde nog een vuist te maken maar werden er nog niet gevaarlijk uit.
Dat het qua vertrouwen goed zit in de ploeg werd erg duidelijk. Thalina ging namelijk erg slim onder een paar lange ballen door, de spits trapte hier ook een aantal keer in en kon er via Daniëlle weer worden opgebouwd.
Toch werd het net nog gevonden halverwege de tweede helft. Eline, die haar revanche nog moest pakken, kwam vanaf links naar binnen en wist de bal over de keeper binnen te werken. De stand werd hiermee op 0-5 gezet.
Dit was tevens ook de eindstand. Wederom iets te vroeg gefloten door de scheidsrechter maar dat namen de dames dit keer voor lief.

Hiermee zijn de dames uitstekend van start gegaan en mogen zich, ook omdat De Weide VR2 niet in actie kwam, ook koploper noemen.
Komend weekend staat er dan ook een kraker op het programma.
Noordscheschut VR1 ontvangt om 12:30 De Weide VR2.
Weten de dames de goede resultaten een vervolg te geven? Komt het zien!