Dames Hollandscheveld wervelend van start in de competitie

Hollandscheveld – Na het succes in de beker,  mochten de Oranje-Zwarte dames van Hollandscheveld vandaag tegen Swift’64 aantreden in de competitie. Op basis van de voorbereiding en de bekerwedstrijden is het vertrouwen groot bij de ploeg van Henry Strijker en mede daarom hadden de dames ook veel zin om aan de competitie te beginnen.

Al na drie minuten spelen lag de bal al in het doel van Swift. Jolanda Hamstra wist de bal van dichtbij in het doel te werken, maar ze zag haar goal afgekeurd worden wegens buitenspel van een medespeler. Zes minuten later wist Connie Kallenkoot uiteindelijk wel de 1-0 op het scoreformulier te zetten nadat ze een voorzet van Sabrina van Nuil op waarde wist te schatten.  In de minuten die volgden lieten de dames het na om de 2-0 te maken, want kansen lagen er zeker. Vooral de kopbal van Jolanda had verdiend om er in te gaan, haar kopbal kwam echter precies op het lichaam van de keepster van Swift die daarmee met een klein beetje geluk een doelpunt wist te voorkomen.  Daarna zakte de ploeg wat in en zette ook wat minder druk op Swift, hierdoor kon de ploeg uit Swifterbant meer in de wedstrijd komen en begon er langzaam wat gemopper in het team te komen. Dit resulteerde onder andere in een gele kaart voor Connie nadat ze commentaar had op de arbitrage. Niet lang daarna lag ook de 1-1 in het doel.

Swift kende in de tweede helft bijna een vliegende start, maar een goed oplettende Kaili Su wist te voorkomen dat de gasten op voorsprong kwamen. Het was wel een wake-up call voor Hollandscheveld die daarna meer tempo in de wedstrijd probeerde te leggen. Uiteindelijk was het Milady van Dalen, die met een mooi doelpunt, de 2-1 wist te maken. Vier minuten later mocht ook Sabrina juichen nadat ze op aangeven van Indy Strijker de 3-1 wist te scoren. Maar Sabrina kwam niet alleen op het wedstrijdformulier wegens haar doelpunt, zij kreeg namelijk ook de tweede gele kaart van deze mooie nazomermiddag wegens het vasthouden van haar tegenstander. Maar Sabrina liet zich vervolgens van haar beste kant te zien door de 4-1 te maken op aangeven van Milady. Drie minuten later wist ook de ingevallen Shanya Koster haar doelpunt mee te pakken op aangeven van de eveneens ingevallen Janine Robben. Het slotakkoord was wederom voor Sabrina en Milady. Milady gaf de bal door het midden en Sabrina kon zo in haar eentje richting de doelvrouw, wist deze op mooie wijze uit te kappen en zodoende de bal in een leeg doel te werken. Hiermee bracht zij de eindstand op 6-1.