Hoogeveen futsal komt net tekort

LEEUWARDEN – Hoogeveen futsal heeft de tweede competitiewedstrijd in de Topklasse nipt verloren. In Leeuwarden werd er met 5-4 verloren. Hoogeveen moest het in de Friese hoofdstad doen zonder de vaste waarden Jacco Tuinstra, Marcel Linthorst en Sander Hartman.

Hoogeveen begon de wedstrijd goed, had veelvuldig balbezit en in de zevende minuut resulteerde dat in de 0-1. Na goed doorzetten van Brian Leepel, kwam de bal bij de scorende Tim Mulder terecht. Na nog een aantal mogelijkheden, bleek dat de blauwhemden een zware avond zouden krijgen. De bal leek er niet in te willen. Dit had Frisia ook door en zij besloten er een tandje bij te doen. In de eerste helft liepen zij uit tot 3-1.

Rommelig

De tweede helft verliep heel rommelig en rumoerig, mede door een (af)dwalende leidsman verliep de wedstrijd anders dan had gemoeten. Waar Hoogeveen het betere van het spel had, was het Frisia dat het geluk had door in de twaalfde minuut van de tweede helft een vrije trap binnen te schieten. De spelers van Hoogeveen letten op het handgebaar van de scheidsrechter voor het nemen van de vrije trap, echter het gebaar bleef uit, Frisia schoot de bal binnen en de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. De ploeg uit Leeuwarden bleef goed storen en het spel van Hoogeveen ontregelen. Ze zetten hoog druk, waarbij er natuurlijk risico gelopen werd dat er achterin gaten zouden vallen. Hoogeveen kreeg zo meer ruimte. Drie minuten na de 4-1 werd Frank Benjamins van achteruit strak aangespeeld, draaide om zijn as en schoot de bal beheerst binnen: 4-2. Tim Mulder verzuimde vervolgens de spanning terug te brengen door een strafschop te missen. Uiteindelijk was het Brian Leepel die de spanning alsnog terugbracht door een man-meer-situatie goed uit te spelen.

Genadeklap

Een minuut voor het einde deelde de thuisploeg toch de genadeklap uit. De scheidsrechter ontging het dat de bal over de zijlijn ging, waarna de thuisploeg prompt scoorde. Tim Mulder maakte er nog wel 5-4 van, maar de tijd was tekort om nog de gelijkmaker te scoren.

Woensdag 23 september om 20:00 uur speelt Hoogeveen de volgende wedstrijd. In het Activum in Hoogeveen is dan REUZ de tegenstander.

Verslag: Rob Klooster