Amusement

Erwin Java, Sean Webster en Tolak Ollestad Naar Hoogeveen

Hoogeveen – Vrijdag 2 oktober spelen Erwin Java, Sean Webster en Tollak Ollestad een tuinconcert in de Beeldentuin van Theater De Tamboer. Het tuinconcert is onderdeel van de reeks Het Buiten Podium, waarmee Het Podium concerten op locatie organiseert in samenwerking met het theater. Er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar voor het bluesconcert.
De reeks tuinconcerten is een enorm succes met uitverkochte shows van Fortunate Sons, Tim Knol & Tangarine, the Hillbillly Moonshiners, Massada en Def Americans. Ook de kaartverkoop van de concerten van Rowwen Hèze-zanger Jack Poels en sixtiesband The Bluebettes loopt goed. De laatste kaarten voor de tuinconcerten zijn te bestellen op
www.hetpodium.nl.

 

Erwin Java

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Na de dood van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te verlaten.

In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld Keepin’ it Real, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen.

 

Sean Webster

De uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976) zal Java voor deze semiakoestische gelegenheid bijstaan in zowel stukken van Keepin’ it Real als materiaal uit Webster’s omvangrijke oeuvre. Webster, gezegend met een karakteristieke rauwe stem en een patent op melodieus, bluesy gitaarspel heeft in zijn loopbaan al over de hele wereld opgetreden. Zo verscheen hij onder meer op televisie in Austin (Texas) en deed diverse live-sessies voor de BBC Radio 2. De liefde bracht Webster naar Nederland (Giethoorn). Tot dusver bracht hij 6 albums uit.

 

Tollak Ollestad

Naast Java en Webster is de uit de USA afkomstige zanger/harmonicaspeler Tollak Ollestad aangetrokken die in die laatste hoedanigheid ook te horen is op Keepin’ it Real. Naast zijn old school bluesharmonicawerk wordt Tollak’s harmonicaspel ook vaak vergeleken met dat van Toots Thielemans en Stevie Wonder. Geboren in Seward, Alaska en opgegroeid in Seattle komt Tollak na een verhuizing in Los Angeles terecht en krijgt daar bekendheid als harmonicaspeler én toetsenist. Hij komt in het vizier van artiesten als Don Henley, Andrea Bocelli, Chet Atkins en Kenny Loggins met wie hij live optreedt. Daarnaast levert hij bijdragen aan albums van Al Jarreau, Earth Wind and Fire, Natalie Cole, Gino Vanelli, Christopher Cross, Billy Idol, Jacky Cheung en anderen. Als toetsenist / zanger toerde hij met musici als Michael McDonald, Kenny Loggins, Sheena Easton, Jewel, Edgar Winter, Al Stewart, David Becker en Seal. Tollak zelf brengt drie albums uit. In 2004 brengt “de liefde” ook Tollak naar Nederland, meer in het bijzonder: Groningen.

Geef een reactie