Plannen voor centraal interventiecentrum in Drenthe

Emmen- Binnen drie tot vijf jaar moet het nieuwe Treant-ziekenhuis voor complexe zorg klaar zijn. Deze mededeling kwam dinsdagavond tijdens een informatieavond voor de gemeenteraden van Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn tijdens een bijeenkomst met de directie van Treant in het Emmer gemeentehuis.

Moeilijk aan personeel te komen

Vertegenwoordigers van de gemeenteraden hoorden dat het Interventiecentrum binnen drie tot vijf jaar klaar moet zijn. Deze zal ergens in Drenthe komen, maar over de locatie verschafte Treant ook dinsdagavond geen duidelijkheid. Dit hangt ook af van de eventuele samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

De plannen zijn om naast dit centrum het ziekenhuis in Emmen een volwaardig ziekenhuis te laten. Het Bethesda en Refaja ziekenhuis worden in het plan omgebouwd tot een centrum voor minder complexe gevallen . Het grootste struikelpunt is volgens Post om aan nieuw personeel te komen bij de ziekenhuizen van Treant. Afgestudeerde artsen kiezen liever voor een baan in het Isala in Zwolle of Groninger UMCG

2 gedachten over “Plannen voor centraal interventiecentrum in Drenthe

Geef een antwoord