Ringslangen genieten ook van het warme weer en worden veel gezien

Noordscheschut – Het is en blijft een raar gezicht voor veel mensen en de meeste schrikken in eerste instantie: een ringslang in je tuin. Het overkwam een inwoner van Noordscheschut  gistermiddag. Terwijl ze even van de zon wilde genieten op haar terras kwam traag een ringslang voorbij.

Net als de mens heeft de ringslang zon nodig om te leven. En daar ontbreekt het op dit moment niet. Daarom worden de ringslangen veelvuldig gespot de laatste dagen.

Ongevaarlijk

De ringslang is één van de drie slangensoorten in Nederland. Het zijn slangen die ongevaarlijk zijn voor de mens.  Het is de enige soort in Nederland die ook buiten de natuurgebieden voorkomt, tot in de dorpen en steden. Ringslangen zijn koudbloedig en dus met name actief in de warmere maanden van het jaar. De ringslang leeft bij voorkeur in overgangssituaties waar hij kan zonnen, maar ook schuilplekken kan vinden. Het beestje  leeft daarom  graag bij meren, poelen, vijvers, slootkanten en in de buurt van bosranden. Voor mensen zijn de slangen geheel ongevaarlijk, eerder nuttig. Op het menu van de slang staan onder ander ook muisjes.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord