Leerlingen RSG Wolfsbos analyseren eigen verkeersgedrag

Dat de scholen weer begonnen zijn, is ’s ochtends goed te merken op de fietspaden in en om Hoogeveen. Eenmaal op het voortgezet onderwijs komen bijna alle leerlingen op de fiets naar school. Daarom kiest RSG Wolfsbos er ook dit jaar weer voor om voor haar leerlingen een projectdag over verkeersveiligheid te organiseren.

Veilig onderweg
Roelina Zwiers, projectcoördinator onderbouw en docente LO bij RSG Wolfsbos geeft aan: “Het is zo fijn dat de leerlingen na de zomervakantie weer ‘gewoon’ allemaal naar school mogen. De meeste leerlingen komen op de fiets. Veiligheid vinden we daarbij heel belangrijk, niet alleen op school maar ook wanneer de leerlingen onderweg zijn van en naar school. Daarom starten we ook dit schooljaar voor de leerlingen van tweede klas (locatie Groene Driehoek) met een projectdag over verkeersveiligheid.”

‘ik zie ik zie wat jij niet zag’
Gedurende de projectdag wordt er voorlichting gegeven in de meest uiteenlopende vorm. Zo laten gastdocenten van Contact Onderwijsadviesbureau middels een workshop de leerlingen ‘de dode hoek’ van een vrachtwagen ervaren. Met behulp van een echte vrachtwagen wordt buiten in de praktijk onderzocht wat een dode hoek is en hoe de leerlingen hier op een veilige manier rekening mee kunnen houden. Ook wordt er met elkaar gekeken naar een verkeersfilm en de theatervoorstelling ‘ik zie ik zie wat jij niet zag’ van theater Plots. Tijdens de voorstelling worden verhalen gespeeld die gaan over verkeer en worden leerlingen uitgedaagd om op zoek te gaan naar hun eigen gedrag in het verkeer. Roelina Zwiers vertelt enthousiast: “Opvallend vond ik de interesse en de openheid van de leerlingen. Ze hielden zichzelf echt een spiegel voor, analyseerden heel realistisch hun eigen verkeergedrag en kwamen met verbeterpunten. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun klasgenoten. Kortom, een leerzame start van het nieuwe schooljaar.”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord