Elim bekert verder na winst

Nieuw Buinen – Zaterdag speelde sc  Elim haar 3de bekerronde uit in Nieuw Buinen tegen de gelijknamige club. In deze wedstrijd werd er tegen een zondag 2de klasser opgenomen op het prachtige sportpark Buunerdrome. Onder leiding van scheidsrechter M. Plat werd de wedstrijd onder een dalend avondzonnetje afgefloten. Met een gehavende selectie van trainer E. Sikkes vanwege blessures werd er door sc Elim gestart met een gewijzigde opstelling. Halverwege de eerste helft kwam er ongelukkigerwijze een bal tegen een hand van een Elim verdediger. Na veel opmerkingen hierover had de goed leidende scheidsrechter niet veel anders de keuze om de bal direct op de stip te leggen. Aanvoerder E. Schoenmaker kostte het dan ook geen enkele moeite om de openingstreffer van deze middag te scoren (1-0). Elim had vooral het meerdere balbezit en de Buuners kwamen er af en toe met een plaagstootje doorheen. Met een minimale achterstand werd in de rust de kleedkamer opgezocht.

119191938 4368925393179469 5661058476419699919 oB. Koops werd vervangen door H. Klomp en dit levert altijd direct gevaar op. Na een goed genomen corner van D. Doldersum wist R. Prij keeper R. Knigge te verschalken met het hoofd (1-1). Vijf minuten later deed pinchhitter T. ten Oever zijn naam eer aan want amper in het veld wist hij met zijn hoofd de score (1-2) te verdubbelen. Hierna gooide Nieuw Buinen alles op de aanval en werden er meerdere wissels toegepast. Het was na een snelle uitval dat H. Klomp eindelijk zijn honderdste frommel goal wist te scoren (1-3), vlak voor het eindsignaal. Met deze goal schoot hij de droom van Nieuw Buinen in duigen. Een smet op de wedstrijd was nog dat verdediger N. Berends na 2 gele kaarten het veld mocht verlaten. De Buuners verlaten het bekertoernooi en kunnen zich nu verder richten op de aanstaande competitie. Met deze zege wist Elim zich te plaatsen voor de volgende bekerronde omdat de Weide, SVBO over de knie legde en haar thuiswedstrijd met 3-1 wist te winnen. De beide zaterdagclubs gaan hiermee door ten koste van de zondagclubs. Volgende week speelt Elim thuis in haar eerste competitiewedstrijd tegen NEC uit het verre Delfzijl.

119195537 4368925119846163 1641755274537626073 o

Doelpuntenmakers:

21 min. 1-0 (P)  E. Schoenmaker.

70 min. 1-1  R. Prij.

75 min. 1-2  T. ten Oever.

87 min. 1-3  H. Klomp.

Scheidsrechter: M.R. Plat

Man of the match: Geen.

Opstelling: C. Hidding, B. Koops (46’ H. Klomp), R. Prij, W. Boertien, E. Njagul, M. Koops, Y. Benjamins, D. Diphoorn, D. Doldersum, J. Prijs (73’ T. ten Oever) en M. Doldersum.

Wissels:,  H. Klomp, R. Koekoek, T. ten Oever en R. Smit.

Brond : Elim Drenthe