Hodo wint ook de 3e Bekerwedstrijd in de poule

Hollandscheveld – Na overwinningen op s.c. Erica uit(0-2) en v.v. Zwartemeerse Boys thuis(7-1) wonnen de mannen van de nieuwe hoofdtrainer Eric Prins ook de laatste wedstrijd in de poule. Hodo speelde uit tegen 4e klasser v.v. Gieterveen en won overtuigend met 4 nul. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J. Wenting.

Eerste helft:

Beide teams begonnen enigszins voorzichtig en aftastend aan de wedstrijd, met uitzondering van een schot op de paal in de 3e minuut van Jorny Otten aan Hodo-zijde. Zowel in competitieverband alsmede tijdens bekerwedstrijden hadden de beide teams elkaar niet eerder getroffen. Gaande weg de eerste helft kreeg Hodo steeds meer grip en overwicht op de wedstrijd en ook de betere kansen. Een pass van Patrick Timmerman op de vrijstaande Martijn Dekker werd uiteindelijk tot corner verwerkt. Kort daarop raakte Patrick Timmerman met zijn uithaal de lat. Gedurende het eerste half uur, zagen we ook van tijd tot tijd, de nodige onzorgvuldigheid in het spel en vooral in de passes, maar ook  onnodig balverlies.

Toch werd de druk van  Hodo spitsen op de defensie van Gieterveen alleen maar groter. Hetgeen resulteerde in de 35e minuut in een 0-1 voorsprong voor Hodo. Door een fout in de verdediging van Gieterveen kwam Jorn Smit oog in oog met keeper Lugtenborg en maakte geen fout

Kort daarna was het wederom Jorn Smit, die bal door een verdediger van Gieterveen onverwachts in de voeten kreeg gespeeld. Hij speelde vervolgens laatste  man Bart Caspers op prima wijze uit en maakte de 0-2. Op slag van rust werd het nog 0-3. Door goed doorzetten van Patrick Timmerman, kwam hij alleen voor keeper Lugtenborg en faalde niet in de afwerking.

Tweede helft:

Bij aanvang van de 2e helft bracht trainer Eric Prins 3 verse krachten in het veld.

Hodo bleef druk zetten op de defensie van Gieterveen, hetgeen resulteerde in kansen om de voorsprong te vergroten. In korte tijd kwam Sander Danes twee keer kort achter elkaar in scoringspositie, echter zijn inzet werd niet beloond.

Wederom wisselde de Hodo-trainer nog twee keer om met nieuwe krachten nog meer druk uit te kunnen oefenen op de defensie van Gieterveen. Ook wisselde trainer Boelo Dekker van Gieterveen enkele spelers in de 2e helft.

Geruime tijd leek het erop dat de 0-3 voorsprong ook de einduitslag zou worden van deze 3e bekerwedstrijd in poule 3, groep 2.

Toch was het wederom de actieve Patrick Timmerman, die met zijn tweede treffer de 0-4 op het scorebord bracht. Door prima pass vanuit de Hodo-verdediging, kwam Sander Danes in balbezit en kon ongehinderd “doorstomen” richting het doel van de tegenpartij. In plaats van zelf doorgaan, had hij oog voor de volledig vrijstaande Patrick Timmerman, die niet faalde.

Al met al een verdiende overwinning , hetgeen tevens resulteerde in poulewinnaar. Het vervolg van deze bekercompetitie zal in november a.s. worden voortgezet. Met belangstelling kijken we uit naar de volgende tegenstander.

Zondag 20 september a.s. speelt s.v. HODO de eerste competitiewedstrijd in de 3e Klasse D tegen Oldeholtpade uit Friesland