Vr1 v.v Noordscheschut overtuigend van start in de competitie

Noordscheschut – Nadat de dames vorige week in de beker wisten af te rekenen met 5e klasser Nieuw-Balinge mochten ze ditmaal op bezoek bij VV Sweel voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Vol goede moed en een lading zelfvertrouwen begonnen de dames dan ook aan de wedstrijd. De eerste goal liet ook niet lang op zich wachten en na goed drukzetten was het Lisa die de bal wist te veroveren. Hierdoor kon zij vrij gemakkelijk doorlopen en de 0-1 nog voor de 3e minuut binnen schuiven.

Noordscheschut was in de openingsfase de bovenliggende partij en gaf Sweel geen centimeter ruimte. Helaas wisten de dames dit, ondanks een paar mogelijkheden, nog niet uit te drukken in de score. Zo brak de eeuwen oude voetbal wet weer aan, scoor je zelf niet dan doet de tegenstander het wel. In de 16e minuut was het de doorgebroken middenvelder van Sweel die aan de aandacht was ontsnapt. Silvana deed er alles aan om nog in duel te komen maar kwam net te laat en het schot dat volgde liet Jessica kansloos. Zooi stond het uit het niets 1-1. De dames zorgden echter al weer snel voor de voorsprong, na de aftrap gaf Daniëlle een diepte pass naar Demi, wiens voorzet nog gekraakt werd maar wel voor de voeten van Sharon belandde, zij behield het overzicht en zag Lisa vrij staan en legde de 1-2 in het net. Sweel zocht de kansen nog altijd via de lange bal maar werd er niet gevaarlijk uit. Na een half uur spelen kregen de dames eindelijk wat ze verdiende, een ruimere voorsprong. Na een schot van 25 meter wist Demi de bal over de keepster van Sweel te krijgen en tekende aan voor de 1-3, wat ook de rust stand was.

In de tweede helft ging Noordscheschut vrolijk verder, aanvallend voetbal en veel kansen afdwingen. Het duurde een klein kwartier voor de score verder werd uitgebreid. Na wederom een aanval over de vleugel, werd de bal terug gelegd op Charissa die in één keer uithaalde en de bal in de verre hoek kreeg. Twee minuten later was het weer raak, ditmaal kwam de goal op naam van Dominique. Haar eerste schot werd op 18 meter nog geblokt, maar de bal kwam weer voor haar linkervoet terecht en schoot ineens op doel. Op dit schot had de keepster geen antwoord en zo stond het al snel 1-5. Nog binnen het uur werd zelfs de 1-6 gemaakt, na hard werken van Sharon kwam ze zelf in een aardig kansrijke positie, echter hield ze het overzicht en vond wederom Lisa die haar 3e(!) treffer mocht noteren.

Veel kansen werden nog gecreëerd, vaak door een goede steekpass. Regelmatig waren het de doorstomende Sophie en Eline die steeds in kansrijke positie kwamen, maar het geluk net niet mee hadden. De scherpte leek op een gegeven moment ook even weg, een sluwe loop actie van de spits en een lange bal van af het middenveld tekende in 70e minuut aan voor de 2-6 en drie minuten later liet de verdediging te veel ruimte voor de speelster van Sweel die zo eenvoudig voor de 3-6 kon aanleggen. Hierna was de scherpte direct weer terug en in de 74e minuut werd de score alweer uitgebreid door Eline na aangeven van Demi. Eline kon de bal bijna binnen lopen. Noordscheschut creëerde nog altijd veel kansen alleen werd het net niet meer doeltreffend gevonden. Na deze ruime overwinning zijn de dames uitstekend van start gegaan en hopen dit volgende week een vervolg te geven uit bij HZVV, aanvang 12:30. Wotm: Lisa van Achteren