Noordscheschut verliest met 2-0 van Flevo Boys

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut ook zijn tweede wedstrijd in de Hoofdklasse B verloren. De equipe van Marc van Meel ging nog wel met de brilstand de rust in. Kort na rust kwam Flevo Boys echter op voorsprong. Een kwartier voor het eindsignaal werd de score verdubbeld, wat resulteerde in een 2 – 0 nederlaag.

Noordscheschut moest noodgedwongen aantreden zonder Melvin Mol en Kevin Koster. Ook Jos Kroezen en Aron Boer waren nog niet van de partij. De bezoekers gingen vanuit een goede organisatie van start. Na een kwartier spelen waren er twee speldenprikken van de thuisploeg. Een inzet belandde hoog over het doel van doelman Wiebe Zinger. Aan de andere zijde kreeg Noordscheschut een levensgrote kans. Een afgeslagen corner werd opgepikt door, de vandaag in de Hoofdklasse debuterende, Jesse Steenbergen. Een voorzet van Steenbergen bereikte Nick Koster, maar diens kopbal spatte uiteen op de paal. Noordscheschut bood tot dan toe meer dan verdienstelijk partij aan de opponent uit de polder. Beide teams waren echter nauwelijks in staat om kansen te creëren. Een enkele keer stichtte men gevaar. Eenmaal ging een bal rakelings het doel van Zinger. En Leon Vlietstra wist met een uiterste krachtsinspanning een doelpoging te verijdelen. De laatste doelpoging van de eerste helft was voor de Schutters. Goed voorbereidend werk van Dennis Hooijer bracht Danny Kiekebelt in stelling. Kiekebelt drukte het speeltuig echter af langs de verkeerde zijde van de paal.

Na een prima eerste helft, kwam Noordscheschut de tweede helft een stuk minder uit de kleedkamer. Twee doelpogingen van Flevo Boys volgende vlot na elkaar, maar vooralsnog leverden deze geen averij op. Enkele minuten later wel raak. Onzorgvuldig uitverdedigen werd genadeloos afgestraft door Younes El Gharmarti, die de 1 – 0 aantekende. Een minuut later stond het echter bijna alweer gelijk. Kiekebelt veroverde de bal en zette Koster vrij voor de keeper. De lob van Koster verdween echter over. Na deze mogelijkheid werd Flevo Boys gevaarlijker. Zinger moest enkele malen redding brengen op meerdere doelpogingen van Yumé Ramos. Eenmaal stond de paal Zinger bij. Noordscheschut kwam niet verder dan een doelpoging van Mees Vos, die na een technisch hoogstandje hoog overschoot. Aan de andere zijde liet Zinger zoals zo vaak zien uit het juiste keepershout gesneden te zijn, middels enkele prima reflexen. Echter in de 75e minuut kon ook Zinger de tweede treffer van de middag niet voorkomen. Ditmaal knikte Ramos wel raak en bracht de 2 – 0 op het scorebord. Na deze treffer kreeg Flevo Boys nog enkele goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Hier slaagde men echter niet in, wederom bleek Zinger een te grote sta-in-de-weg. Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor Flevo Boys.

Volgende week speelt Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen buurman HZVV. In deze beladen derby krijgt Noordscheschut de derde poging van dit nog prille seizoen, om de eerste punten te pakken.

Man van de wedstrijd: Wiebe Zinger.