Dames Hollandscheveld door in de beker na winst op Klazienaveen

Hollandscheveld – afgelopen weekend stond het derde en laatste duel in de poulefase van de beker op het programma voor de Oranje-Zwarte dames. Met een eerdere gelijkspel op SVO BDE en een overwinning op Drenthina, had Hollandscheveld een goede uitgangspositie om als winnaar de poulefase af te sluiten. Daarvoor was wel een overwinning nodig tegen Klazienaveen en bij afwezigheid van Henry Strijker was het aan Tycho Duinkerken de taak om de dames naar de overwinning te leiden.

Veel was daar echter niet voor nodig. Al in de tweede minuut wist Connie Kallekoot de bal in het doel te werken uit een corner van Sabrina van Nuil. En nog geen twee minuten later wist Connie, ditmaal op aangeven van Lidia Meijer, zelfs de 2-0 te maken. Het werd zelfs nog mooier voor Connie, want in de 11e minuut van de wedstrijd wist zij haar hattrick compleet te maken. Door de flitsende start van Hollandscheveld kwam Klazienaveen lastig aan spelen toe en kon Hollandscheveld veel aanvallen opzetten. Sabrina  was in de 16e minuut dichtbij de 4-0, maar zag haar poging via de lat weer terug in het veld keren. Het was echter geen vraag of de 4-0 zou vallen, maar eerder wanneer de 4-0 zou vallen. Deze eer kwam vervolgens aan Indy Strijker toe, die zonder twijfel het mooiste doelpunt van de wedstrijd op haar naam zette. Ze wist na een lange solo actie de achterlijn te halen en vanaf de rand van het strafschop gebied wist zij de bal in het doel van Klazienaveen te krullen. Vlak voor rust kwam ook de 5-0 op het scoreformulier te staan. Ditmaal was het Milady van Dalen die met een afstandsschot de doelvrouw van de gasten wist te passeren.

Maar wie dacht dat het na rust uit zou lopen naar een monsterscore die in de dubbele cijfers zou eindigen, komt bedrogen uit. Na rust had Hollandscheveld moeite om de kansen die zij kregen af te ronden. Hollandscheveld was wel de betere partij, maar Klazienaveen wist wel in de 73e minuut de 5-1 te maken. Wellicht dat de tegentreffer een kleine wake-up call was voor de dames, want er kwamen langzaam wat slordigheden in de  ploeg van Tycho Duinkerken. In de 83e was het Claudia Duinkerken die de eindstand op 6-1 wist te brengen na dat de bal voor haar hoofd bleef hangen na een corner. Door de zege op Klazienaveen bekeren de dames door en beleven zij een uitstekende start van het nieuwe seizoen. Volgende week staat het eerste competitieduel op het programma, de eerste tegenstanders van de Oranje-Zwarte dames is Swift’64 uit Swifterbant.