Amusement

Lezen is gezond Quiz tijdens start nieuw jaar vol taal

Hoogeveen – Feestelijke start van een nieuw jaar vol taal

Worden mensen die veel lezen ouder dan mensen die weinig lezen? Maken lezers leukere grappen? En welk soort boek geeft de meeste ontspanning? De Culturele Apotheek organiseert op 14 september in de bibliotheek een Lezen-Is-Gezond-Quiz! Deze luchtige quiz vol weetjes over boeken en lezen wordt gepresenteerd door Akke en Marije. Na de quiz gaat het publiek aan de slag met mooie en vrolijke verhalen en gedichten lezen én schrijven. 

De Culturele Apotheek

Het idee achter de Culturele Apotheek is simpel. Literatuur kan – net als theater, muziek en beeldende kunst – ontspanning, inspiratie of stof tot nadenken bieden. In sommige romans kun je schuilen, om andere kun je lachen en soms verandert de manier waarop je naar de wereld kijkt door een gedicht, songtekst of boek. Ook kan literatuur je helpen bij alledaagse vragen en kwalen. Neem bijvoorbeeld keuzestress, of liefdesverdriet, of sociale-media-moeheid, of onvervulde verlangens. Boeken kunnen je een spiegel voorhouden, je inspireren om het anders te doen, troosten dat je niet de enige bent of je laten grinniken om o zo herkenbare menselijke misère.

Week van Lezen en Schrijven

Van 9 t/m 15 september is het de Week van Lezen en Schrijven. Tijdens deze week vraagt de Stichting Lezen & Schrijven met vele honderden partners, zoals gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen, scholen, vrijwilligersorganisaties, extra aandacht voor laaggeletterdheid in Nederland. In ons land hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. In veel gevallen is er ook sprake van een gebrek aan digitale vaardigheden. Het centrale thema van de Week van de Alfabetisering: Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Datum en locatie

Maandag 14 september, 19.30 uur in Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27.

Aanmelden

De toegang is gratis. Kaarten bestellen kan alleen online via www.bibliotheekhoogeveen.nl. Max. 30 deelnemers.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: