112/Misdaad

Bewoner van drugspand hollandscheveld als verdachte aangehouden

Hollandscheveld – De politie heeft een inwoner van Hollandscheveld aangehouden voor betrokkenheid bij een drugslab dat in aanbouw was  aan de Barsweg in Hollandscheveld . Het is de bewoner van het pand waar afgelopen donderdag het lab is aangetroffen volgens de politie.

De politie heeft afgelopen donderdag in een bijgebouw van een boerderij aan de Barsweg in Hollandscheveld een drugslab in aanbouw aangetroffen. Daarbij zijn 2 mannen aangehouden op verdenking van het opzetten van een drugslab.

 

Het lab was nog niet in werking. Wat er in dit lab geproduceerd moest worden, is onderdeel van het onderzoek.

Gevaarlijke situatie

Dit soort drugslaboratoria en opslagplaatsen is een groot risico voor bewoners en omwonenden. Niet alleen het productieproces, maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk.

Heeft u tips over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten? Geef dit dan door aan de politie via de politieapp of het meldformulier op politie.nl. Uiteraard kunt u uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik het meldingsformulier van M.

Ontmanteling

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is vanwege de gevaarlijke chemische stoffen ter plaatse in Hollandscheveld, LFO wordt bij het aantreffen en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs ingezet, zodat dit werk veilig kan gebeuren. De recherche is nog geruime tijd bezig met onderzoek.

Bewoner van het pand aangehouden (Update 7 september 2020)

Maandag 7 september is de bewoner van het pand als verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het aangetroffen drugslab in aanbouw. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: