Zevenklapper voor HODO tegen Zwartemeerse Boys

HODO heeft ook de tweede bekerwedstrijd gewonnen, na de 2-0 overwinning tegen SC Erica werd  ook Zwartemeerse Boys verslagen. Het werd maar liefst 7-1 en deze overwinning was zeker niet geflatteerd. Een fris en gretig voetballend HODO kwam geen moment in de problemen op deze middag en dat geeft de HODO achterban weer goede moed voor het nieuwe seizoen.

Zwartemeerse Boys moet het hebben van fysieke kracht en duelkracht, voor HODO was het zaak om te blijven voetballen en juist uit de duels te blijven. Dat het verstandig was om duels te voorkomen bleek al na 3 minuten toen Martijn Dekker alle geluk van de wereld had dat hij zijn been niet brak na een belachelijke overtreding van Zwartemeerse Boys linksback Thijs Harms. De speler uit Zwartemeer kwam er met geel heel genadig vanaf. Dat er karma bestaat in de voetbalwereld bleek toen uit de toegekende vrije trap direct werd gescoord door Sander Danes. Toen even later Jorn Smit de 0-2 achter doelman Jari Wösten schoot gingen de HODO supporters er even goed voor zitten. Meer doelpunten werden er echter niet meer gemaakt. HODO was heer en meester en de boys uit Zwartemeer vielen alleen maar op door lompe en onbehouwen overtredingen waar scheidsrechter Nigro veel te laconiek mee omsprong.

Na rust zette dezelfde lijn zich door, het werd 3-0 door een benutte strafschop van Martijn Dekker. Maar na een uur spelen werd het spel van HODO wat rommeliger en de ploeg verloor even de slag op het middenveld. Zwartemeerse Boys profiteerde hiervan en het was Daimy ten Velde die de eer redde en hij scoorde de 3-1. Hierna herpakte HODO zich weer en kreeg het prima kansen. Via Jorn Smit (3x) en Martijn Dekker werd de einduitslag van 7-1 op het scorebord gezet. De score gaf de verhoudingen op het veld goed weer.  HODO speelt volgende week zondag 13 september om 14.00 uur de laatste wedstrijd in deze bekerpoule uit tegen Gieterveen.