Vrouwen 1 bekert verder na doelpuntrijke tweede helft

Eindelijk was het moment daar, de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 20/21. Na een prima voorbereiding waar eerst nog van VV Hollandscheveld VR1 werd verloren (0-6), werd er vervolgens gewonnen van FC Assen VR1 (2-1) en HODO VR1 (5-2).
Nu is het afwachten of de dames deze lijn weten door te trekken.
Nieuw-Balinge – De eerste beker wedstrijd stond op het programma, een uitwedstrijd tegen Nieuw-Balinge VR1. Zij staan bekend als zeer stugge ploeg waar het lastig is om het eigen spel te spelen. Dat de dames uit Noordscheschut hier moeite mee hadden bleek de eerste tien minuten, een vrij slordige fase in de wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten. Na deze fase wist Noordscheschut enkele kansjes te creëren maar helaas hadden Sharon Koster en Eline het vizier nog niet op scherp. Na een kleine regenbui werd het veld ook lastig te bespelen. Dat de thuisploeg daar ook moeite mee had bleek na een kleine twintig minuten spelen, een te korte terugspeelbal werd onderschept door Juliet Everts en zij wist de bal beheerst in het netje te plaatsen. Na de openingstreffer loerde Nieuw-Balinge op counter, wat met dit gladde veld prima kon. Vaak stond de defensie van Noordscheschut op de goede plek en wisten dit ze vaak onschadelijk te maken. Tot kort voor rust de thuisploeg twee enorme kansen kreeg, maar door dat Jessica goed stond opgesteld bleef het bij 0-1 bij rust.
Na rust sloeg het noodlot al snel toe, een bal stuiterde wel heel lekker op voor de voeten van de voorhoede speler van Nieuw-Balinge en wist met een schitterende boog bal de 1-1 binnen te werken. Nu weer de taak om het aanvallende spel op te pakken. Dat deed de ploeg dan ook veelvuldig, helaas zat de keeper er vaak net aan of ging het schot net voorlangs. Na een dik kwartier spelen viel de bal eindelijk goed voor Lisa en wist ze op snelheid de defensie te passeren en de 1-2 tegen de touwen te schieten. De schutters waren de bovenliggende partij en dat was ook te zien in de kansen verhouding. Nieuw-Balinge wist in de 72e minuut een vrijetrap te versieren. Deze werd door de scheidsrechter iets voor de zestien meter lijn neergelegd. En geheel tegen de verhouding in stond het na het binnen schieten van dit buitenkansje ineens 2-2. Noordscheschut oogde alleen al een tijdje fitter, het duurde dan ook nog geen twee minuten of Demi wist de bal na een goede loop actie de bal strak in de verre hoek te schieten en zo stond het dus al snel 2-3 in het voordeel van Noordscheschut. En snel daarna werd de volgende ronde in de beker veiliggesteld door Lisa die in minuut 77 wederom op snelheid langs de achterhoede wist te komen en de bal laag over de grond langs de keeper in het net wist te krijgen en aan te tekenen voor de 2-4.
De thuisploeg oogde moegestreden en wist geen noemenswaardige aanval meer uit te spelen, mede door een zeer goed invallende Silvana die met enkele goede steekpasses en loopacties nog voor het nodige gevaar wist te zorgen.
De thuisploeg moest kort voor tijd nog een tegentreffer incasseren, het was wederom Demi die op identieke wijze ook haar tweede goal wist te maken.
Zo werd de score bepaald op 2-5 en wachten de dames van Noordscheschut op de volgende tegenstander in de beker.
Volgende week beginnen we aan de competitie met een uitwedstrijd tegen VV Sweel VR1, aftrap 14:30.