Thrianta start competitie met overwinning

Afgelopen zaterdag starte de korfbal competitie weer voor de comfortfloors-formatie. Na een lange periode zonder officiële wedstrijd wisten ze de eerste wedstrijd met één doelpunt verschil te winnen van zwart wit uit Delden

Thrianta opende de score maar deze voorsprong was van korte duur. De thuis ploeg had een goed antwoord en nam de voorsprong over 6-2. Na wat tactische aanpassingen van de nieuwe coach Lucas kregen de geel blauwen weer meer grip op de wedstrijd 7-6. Tot aan de rust bleef Thrianta op achterstand. Uiteindelijk werd er gerust met een 10-7 stand.

Na rust scoorde thrianta tweemaal 10-9. Toch zou het nog tot 12-12 duren voordat de ploegen weer naast elkaar stonden. De hoogeveeners hadden in deze fase wel het betere van het spel, alleen vergaten ze de wedstrijd opslot te gooien 14-14. Toch was het Thrianta dat weer een voorsprong nam 14-17. Deze voorsprong bleek uiteindelijk voldoende om de punten mee naar huis te nemen. Al kwam zwart wit nog wel terug tot één doelpunt. Maar de scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een 16-17 eindstand.

Volgende week staat de derby tegen HHV op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Hoogeveen en zal om 15.30 uur beginnen