Noordscheschut verliest van effectief SDC Putten

Afgelopen zaterdag mocht Noordscheschut voor het eerst in haar historie aantreden voor een wedstrijd in de Hoofdklasse. Na een klein half uur spelen kwam men, in een tot dan toe gelijk opgaand duel, op voorsprong door een kopbal van Robin Sikken. In de eerste helft werd deze voorsprong echter al weer omgebogen. De tweede helft ging SDC Putten uiterst effectief om met de geboden kansen, en liep uit naar een 1 – 5 score.

Marc van Meel kon vandaag niet beschikken over de geschorste Jos Kroezen en de geblesseerde Aron Boer. Van meet af aan legde de thuisclub de opponent uit Putten het vuur aan de schenen. Na amper een minuut spelen mocht Melvin Mol aanleggen voor een vrije trap. Vanaf zo’n vijfentwintig meter bleek de inzet van Mol een simpele prooi voor de keeper. Aan de andere zijde kende doelman Wiebe Zinger geen moeite met een speldenprik van de gasten. Beide ploegen in deze fase gelijkwaardig aan elkaar. Na een kwartier spelen was Leon Vlietstra dicht bij een treffer, zijn kopbal scheerde rakelings over de deklat. Aan de andere zijde ontstond een hachelijk moment voor het doel van Zinger, maar het speeltuig werd tijdig weggewerkt. In de 28e minuut was het raak voor de thuisploeg. Een volley van Mol bereikte het hoofd van Robin Sikken, die via de binnenkant van de paal resoluut de 1 – 0 binnen knikte. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Want enkele minuten later werd een schot van afstand met de hak beroerd door Rafael Boer, en de score stond weer gelijk. Noordscheschut ging na deze domper niet bij de pakkenneer zitten. Een schot van Danny Kiekebelt werd in de kiem gesmoord. En bij een gevaarlijke situatie voor het doel leek Mees Vochteloo middels een overtreding te worden gevloerd. De leidsman wuifde deze situatie weg en een minuut later was het aan de andere zijde wel raak. Zinger wilde een terugspeelbal wegwerken, maar schoot tegen aanvaller Michel van Aggele aan en het leer rolde tergend langzaam in het doel, een uiterst zure 1 – 2. Van Aggele was zo hard geraakt dat deze gelukstreffer meteen zijn laatste wapenfeit zou zijn, hij moest noodgedwongen worden vervangen. Op slag van rust mocht Noordscheschut nog enkele corners nemen, maar echt gevaarlijk werd men niet.

De tweede helft was amper een minuut oud of er ontstond een levensgrote kans voor Noordscheschut. Een corner van Mol schoot bij alles en iedereen langs en belandde voor de voeten van de geheel vrijstaande Danny Bouwman. De inzet van Bouwman verdween echter huizenhoog over het vijandige doel. Aan de andere zijde was het, na een uur spelen, wel meteen raak. Met een weergaloos afstandsschot liet Vincent ter Burg Zinger kansloos, het speeltuig belandde stijf in de kruising. Enkele minuten later mocht diezelfde Ter Burg aanleggen voor een strafschop. Ditmaal legde de leidsman het leer wel op de stip en deze buitenkans werd met beide handen aangepakt, 1 – 4. De wedstrijd leek beslist, zeker toen een kwartier voor tijd Kevin Koster een directe rode kaart ontving na het onderuithalen van een doorgebroken speler. Het sierde het karakter van de thuisploeg dat men toch nog enkele mogelijkheden creëerde. Een weergaloze vrijebal van Mol spatte uiteen op de paal. En een inzet van Nick Koster kon worden geblokt, waarna Vochteloo een teenlengte tekort kwam om doeltreffend af te ronden. Dat in de allerlaatste speelminuut Putten zich nog naar een 1 – 5 voorsprong counterde, door een treffer van Mark Bouwman, was enkel voor de statistieken.

De uitslag doet vermoeden dat Noordscheschut deze middag werd weggespeeld, maar dat was geenszins het geval. Natuurlijk voetbalden de gasten makkelijker, maar Noordscheschut bood zeker verdienstelijk partij. Een lesje effectiviteit van de bovenste plank. Volgende week speelt Noordscheschut de uitwedstrijd tegen Flevo Boys, aanvang 14.30 uur.

Man van de wedstrijd: Danny Bouwman.