Winst voor dames Hollandscheveld in bekerwedstrijd tegen Drenthina

Hollandscheveld – na het gelijkspel van vorige week in de beker, stond dit weekend wederom een bekerwedstrijd op het programma voor de dames van Hollandscheveld. Ditmaal was Drenthina de tegenstander. Drenthina wist haar eerste wedstrijd te winnen en is daarmee koploper in de poule. Met een overwinning op de gasten zouden de Oranje-Zwarte dames goede zaken doen.

Maar de ploeg van Henry Strijker had het de eerste helft moeilijk tegen de ploeg uit Emmen. Drenthina was, zeker het eerste kwartier, de betere partij maar het ontbrak hen aan geluk. Tot driemaal toe wisten zij het aluminium te raken, maar tot scoren kwamen zij niet. Pas na ongeveer een half uur spelen kwam Hollandscheveld meer aanvallen toe, maar de gasten wisten deze aanvallen effectief onschadelijk te maken. Aan de andere kant wist  de defensie van Hollandscheveld ook meer grip te krijgen op de aanvallers van Drenthina. Dat zorgde ervoor dat bij rust beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers konden opzoeken.

Na rust kwam Hollandscheveld aan voetballen toe. Drie minuten in de tweede helft was de eerste kans voor Lidia Meijer, maar zij zag haar schot naast gaan. In de 55minuut viel uiteindelijk het eerste doelpunt, het was Sabrina van Nuil die met een afstandsschot de 1-0 op het scorebord weten te schieten. Twee minuten later lag ook de 2-0 in het net. Claudia Duinkerken stuurde  Conny Kallenkoot richting de keepster van Drenthina. Het leek er op dat de bal van Claudia iets te hard was en dat de keepster de bal zou pakken, maar Conny hield zich niet in en wist de keepster net voor te zijn en daarmee Hollandscheveld op 2-0 te zetten. Ook de 3-0 kwam op naam van Conny te staan. Ditmaal wist zij te profiteren van een fout van de keepster, zij liet de bal los en Conny zag haar kans schoon om de bal te veroveren en in het doel te werken. Daarna wist Drenthina nog wel de 3-1 te maken vanuit een corner, maar de overwinning voor Hollandscheveld kwam niet meer in gevaar. Met de Winst op Drenthina is Hollandscheveld nu koploper in hun poule.