Drentse woningeigenaren ontvangen €50 waardebon voor energiebesparende producten

Gratis je woning (een stapje) verduurzamen en je energierekening verlagen? Dat kan vanaf 1 september! Er valt namelijk bij alle Drentse woningeigenaren tussen nu en 12 september een bijzondere brief op de mat – als eerste onderdeel van een Drenthe-brede campagne gericht op energiebesparing.
Campagne voor kleine energiebesparende maatregelen
Haal de warmte in huis is een campagne in Drenthe ter uitvoering van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met de RRE zetten gemeenten verschillende producten en acties op om woningeigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. In Drenthe werken de 12 Drentse gemeenten samen aan de RRE en zorgt het Drents Energieloket voor de uitvoering. De campagne start op 1 september en loopt tot en met maart 2021.
Dichterbij een duurzaam Drenthe
‘Samen gaan we op weg naar een duurzame toekomst. Als jij hier een bijdrage aanlevert, dan stimuleren wij dit door ook een bijdrage te doen’ vertelt wethouder Gert Vos
Met de RRE-campagne ligt de focus vanuit het Drents Energieloket op het stimuleren en vergemakkelijken van het verduurzamen van de Drentse huizen. De komende periode worden veel projecten gestart, zoals het verstrekken van de waardebon, het voordelig laten optimaliseren van de cv-ketel, collectieve inkoopacties door gemeenten en de Warmtetour, waarbij het Drents Energieloket in de wijken langs komt voor onafhankelijk energieadvies. Zo kunnen inwoners besparen op hun energierekening en komt een duurzaam Drenthe dichterbij.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord