S.V. HODO wint verdiend 1e bekerwedstrijd van het seizoen

Hollandscheveld – 30 augustus 2020 was het dan zover, de start van de beker competitie voor de mannen van S.V. HODO tegen Sportclub Erica. De tegenstander is geen onbekende voor de ploeg uit Hollandscheveld. Op diverse niveaus in het amateurvoetbal werd er regelmatig gespeeld tegen de mannen uit Erica. Dit heeft in het verleden veel enerverende duels opgeleverd.
Ook vorig jaar speelden beide verenigingen tegen elkaar in de competitie, s.c. Erica eindigde in de bovenste regionen van de 3e klasse D, waarin s.v. HODO op het moment van het beëindigen van de competitie op de laatste plaats bivakkeerde. Van het kwaliteitsverschil van vorig seizoen was vandaag niets te merken. Sterker, s.v. HODO keerde met een dik verdiende 0-2 eindstand terug naar Hollandscheveld.
Vooral in de eerste helft kwam s.v. HODO sterk voor de dag, s.v. HODO nam meteen het initiatief in de wedstrijd en dit leidde in de 18e minuut voor een kans van Sander Danes, hij ging goed door op de keeper naar een terugspeelbal van een verdediger, dit leidde tot een “kluts” moment waarbij Sander de bal kon bemachtigen en de bal rakelings langs de linker paal schoot. Helaas geen goal, maar HODO putte wel moed uit het goede begin, zo kopte in de 22e minuut Patrick Timmerman een bal rakelings over na een goede vrije bal van Ruben Brinkman, ook in de 26e minuut was het Patrick Timmerman die gevaarlijk werd door uit een corner van Ruben Brinkman de bal op de lat te koppen.
HODO bleef de aanval zoeken en dit leidde rond de 40e minuut tot een goal van Sander Danes die de bal achter de keeper schoof, helaas werd dit doelpunt afgekeurd omdat de grensrechter van mening was dat de goal ontstond uit buitenspel positie. HODO liet zich echter niet uit het veld slaan door dit besluit en het bleef de aanval zoeken. Dit leidde in de 44e minuut wel tot een reglementair doelpunt. Wederom was Sander Danes de gevierde man door een schot op de paal van Martijn Dekker binnen te schuiven. Ook na dit doelpunt kreeg HODO nog een kans om voor de rust de uitslag te vergroten, Mark Boertien schoot echter van dichtbij de bal op de paal zodat men met een 0-1 voorsprong de kleedkamer opzocht.
De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk dan de 1e helft, HODO controleerde de wedstrijd en Erica was niet bij machtte om een vuist te maken tegen de goed spelende HODO defensie.
HODO moest echter wel na 60 minuten verder met 10 man, na een overtreding op Jeffrey van Veen, die niet door de scheidsrechter werd gezien, wou Jeffrey weer proberen te bal te heroveren, in al zijn ijver maakte hij een overtreding die door de scheidsrechter met een gele kaart werd beoordeeld, helaas was dit de 2e gele kaart van Jeffrey zodat hij kon vertrekken. Een van de spaarzame hoogtepunten in de 2e helft was niet een doelpunt of een kans maar de terugkeer van Stefan Kikkert die na 15 maanden blessure leed weer zijn eerste minuten mocht maken. HODO kwam op het eind van de wedstrijd ook nog op 0-2. De altijd hardwerkende Patrick Timmerman werd beloond voor zijn harde werk, na goed doorgaan kon hij de bal achter de keeper van Erica schuiven. Hierna hield de scheidsrechter het voorgezien en hij fluitte bijna direct voor het eind van de wedstrijd.
Een goede wedstrijd, vooral de eerste helft, waar Eric Prins en zijn mannen verder op voort kunnen borduren, volgende week zondag zijn 2e bekerwedstrijd om 14.00 thuis tegen Zwartemeerse Boys.